Assortiment & e-Commerce
Klassificatie: Moderne heesters
Absolument Claude
Een frisse verschijning is deze heesterroos ‘Absolument Claude’. Uit de sierlijke oranje abrikooskleurige bloemknoppen verschijnen klassiek gevulde bloemen die zich al vlug plat gaan openen om hun meeldraden te tonen. De bloemen zijn wit in het centrum met veranderende nuances van abrikoos oranje en licht roze aan het uiteinde van de bloemblaadjes. Ze bezitten de aangename en zachte geur van bloemen. De rozen staan in ronde trossen die 7 tot 22 bloemen tellen. Het is een bijenplant, we merkten dat de meeldraden bijen en insecten aantrekken. De roos ‘Absolument Claude’ heeft een blinkend donker groen sterk blad. De groei is recht opgaand en de plant wordt 120-150 cm hoog.
Autumn Sunset
Deze mutatie van Westerland heeft geel abrikoze bloemen met oranje schijn en fruitige geur. Sterk gezond blad. Hoogte 125 - 150 cm, kan ook als klimmer gebruikt worden en bereikt dan 200 cm.
Basye's Purple Rose Uitverkocht met blote wortel.

Een opvallende heester door zijn grote enkele fluweelrood-paarse bloemen met gele meeldraden maar tevens door de rode takken. De bloemen hebben een fruitige geur. Opgaande sterke winterharde struik met mat groene bladeren die paars getint zijn bij het verouderen. Hoogte 150 cm.
Belgian Lace

Sierlijke kleine heester met mooi overhangende takken, de blaadjes van deze struik zijn klein en wondermooi, ze staan zeer dicht op de tak en vormen een kantweefsel, de kleur ervan is licht geelachtig-groen, de zacht roze bloemen zijn zeer klein, dubbel en liggen plat open in tros langsheen de hele overhangende tak. Ze bloeien op het hout van het vorige jaar. Deze struik mag NOOIT gesnoeid worden om mooi te blijven.
Hoogte 80-120 cm.
Blush Noisette
Kleine gevulde bloemen in tros, witrozig en geurend, hoogte 100 tot 125cm.
Centenaire de Lourdes
Hoog groeiende floribunda. De rozelaar bloeit weelderig in brede boeketten van halfdubbele lichtroze bloemen. Zeer sierlijke plant die altijd vol bloemen staat. Uitstekend voor massieven. Hoogte 100 cm.
Cerise Bouquet

Kersrood, halfdubbele vlakke bloem geurig. Matig herbloeiend.
Chinatown
Dubbele bloemen in zware trossen, geel met roze boord, geurend, zeer gezonde en kwistig bloeiende plant, hoogte 100-150cm.
Clair Matin

Struik met halfdubbele lichtroze bloemen die plat opengaan. Hoogte 150-175 cm.
Dentelle de Bruges
Tegenhanger van Dentelle de Malines maar in het wit met kleine dubbele bloemen. Deze variëteit vervolledigt de triade van de “Dentelles”. Vroege bloei, zeer geurend, zeer bloeirijk. De plant verdwijnt als het ware onder de overweldigende bloei als sneeuw in mei. Kan ook als klimmer.
Dentelle de Bruxelles
Tegenhanger van Dentelle de Malines, maar in het rood. Roodachtig gewas, zowel bladeren als stengels
Dentelle de Malines
Spreidende groei met sierlijke overhangende takken. Overvloedige bloei met dichte trossen kleine dubbele bloemen, plat in rosettevorm, als deze van de vroegere noisetterozen. Zeer frisse zachtroze kleur. 150-180cm hoog. Kan ook als klimroos gebruikt worden.
Dortmund
Zeer grote enkele plat openliggende bloemen, rood met rood-wit hart, bijzonder sterke struik met donkergroen blad, licht geurend. Kan ook als klimmer. Hoogte 200cm.
Echo
Bossig groeiende struik. Enorme bloemtrossen met dubbele, mooi zalmroze bloemen, zeer houdbaar op water. Sterk tegen ziekten. Hoogte 80-120 cm. Gouden Medaille Kortrijk 1970.
Fred Loads
Reuzetrossen met halfdubbele bloemen, fijne oranje-vermiljoen kleur. IJzersterk. Hoogte 150 cm.
Golden Wings
Lange knop, zeer grote bloem, 7-9cm enkel, 5 bloemblaadjes, zwavelgeel, met talrijke goudkleurige meeldraden. 125-150 cm.
Jacqueline du Pré

Mooie grote, bijna enkele citroen-musk geurende, ivoorwitte bloemen met geelrode meeldraden. Een sterkgroeiende struik met donkergroen blad. Hoogte 120-150 cm.
John Davis
Deze Canadese roos komt uit de serie van ontdekkingsreizigers. De bloemen zijn gevuld roze en geurend naar kruiden. Bijzonder winterhard en resistent. Hoogte 2 tot 2,50 m, waardoor deze plant ook uiterst geschikt is als klimroos.
Joseph's Coat
Veelkleurige bloemen van kardinaalrood tot citroengeel. Krachtige groeier, zijn bloeirijk. Kan ook als klimmer.
foto: www.bartvanleuven.com foto: www.bartvanleuven.com
Lieve Louise

Sterke struik met bijna enkele bloemen, licht roze aan de buitenkant en wit in het centrum. Mooie slanke bloemknoppen. De bloemen staan in grote trossen en kunnen goed tegen regenweer. Hoogte 120 cm.
Marguerite Hilling
Sport van Nevada. Grote enkele donkerroze bloemen. Sterke groei. Weelderige bloei. Hoogte 200 cm.
Nevada

Grote enkele witte bloemen. Sterke groei. Weelderige bloei. Hoogte 150-200 cm.
Nymphenburg

Deze herbloeiende heester trekt de aandacht door zijn grote gevulde zalm roze bloemen, ze geuren naar de groene appel en staan in trossen van 3 tot 10. De bladeren zijn donker groen, glanzend en gezond. Hoogte: 150 cm.
Pearl Drift

Halfdubbele witte bloemen met roze nuance, harde bloembladen, blad is glanzend. Vormt een compacte, goed doorbloeiende struik. Zeer geschikt voor haag. Hoogte 125-150 cm.
Pierre de Ronsard

Zeer gevulde geurende bloemen, wit met een licht roze midden. Hoogte: 120-150 cm. Wordt vaak als klimroos gebruikt.
Pink Mystery

Lijkt op de rugosaspecie. Het ronselige donkergroen blad-fijner van uitvoering dan de rugosa's-komt voor op lange, frêle takken met grijsbruine schors en onregelmatig dicht op elkaar staande witachtige stekels. De bloemen verschijnen op de uiteinden van de takken in kleine trossen van 5/7/9. Ze openen zich met twee à drie tegelijkertijd zoals de bracteata's, zijn donker roze-paars, minder diep dan R. stellata mirifica, maar wel groter van bloem en met heel veel geur. 'Pink Mystery' is een kruising onder eenmaal bloeiende botanische rozen, en vreemd genoeg, gemakkelijk doorbloeiend. NIEUW voor dit ras. Hoogte 80-120 cm. 'Pink Mystery' is een kruising tussen Rosa stellata mirifica en (Rosa bracteata x Rosa nutkana).
Pink Robin
Zelfde eigenschappen als Red Robin maar met licht roze bloemen, eveneens dubbel waarvan de binnenste bloembladen zich in het centrum inkrullen.
Pink Surprise
Heester met grote enkele witte bloemen met een roze schijn. De roze stuifmeeldraden in het centrum van de bloemen geven een mooie artistieke indruk. Kruising met Rosa rugosa vanwaar het rugosa achtige blad komt. Bladhoudend in de winter
Hoogte 125-150cm.
Zilveren Medaille Baden-Baden 1986.
Pirouette

Dubbele tweekleurige bloemen rood-wit; rechtopgroeiende struik met bijzonder fris groen gezond blad.
Hoogte 120-150cm.
Bronzen Medaille Baden-Baden 1983. Zilveren Medaille Kortrijk 1985.
Pleine de Grace
Een indrukwekkende variëteit. De struik vormt zich met overhangende takken van 150-200cm, welke het tweede jaar bebloeid zijn over de hele lengte. De mooie enkele bloemen met lange gele stuifmeeldraden zijn middelmatig groot 3-4cm. Crèmewit in knop, volledig wit open. De bloemen liggen dicht verspreid op de takken en op zulke mooie wijze, dat geen artiestenhand het beter zou kunnen. Geen enkel roosje bedekt de andere. Bovendien zijn ze zeer fel geurend. Het blad is stevig en glanzend geliggroen. Elke bloem wordt een bottel rond-ovaal, iets dikker dan een knikker, een extra sierwaarde vanaf halfzomer. Zij die Kiftsgate, Lucens erecta en de Moschata’s kennen, zullen zeker de waarde van Pleine de Grâce weten te appreciëren. Bronzen Medaille Baden-Baden 1981.
Porcelaine de Chine

Halfhoge heester (150 cm), kan door zijn winterhardheid geleid worden als klimmende rozelaar. Middelmatig blad, donkergroen en glanzend, zeer gezond. Uitzonderlijke nieuwigheid in de arvensishybriden door het feit dat de variëteit doorbloeiend is. De bloemen hebben het uitzicht van een theehybride maar in het klein. Kleur donkerroze in knop en melkwit bij het ontluiken.
Red Robin
(R. Helenae x Robin Hood). Een zeer gelukkige en verdienstelijke kruising alwaar Red Robin er één is uit honderd anderen die niet weerhouden werden. Deze struikvorm groeit tot 150-200 cm. Hij vraagt geen volledige zon, groeit weelderig met ietwat overhangende takken, kleine gewone ovale blaadjes, zeer resistent tegen ziekten. De bloemen zijn dubbel: klein (3-4 cm), karmijnroze met een witte lijn in het centrum van het bloemblad. De frisse trossen zorgen voor een zeer fraai effect. Bijzonder voor deze variëteit is de vroege bloei (van 10 mei tot einde juni) en de overmatige fijne geur die tot laat op de dag door zweemt.
Sharon's Love
Prachtige enkele lichtroze bloemen in tros, 10 cm diameter, met golvende bloemblaadjes. Opvallend zijn de rode meeldraden. Het blad is gezond en glanzend. Hoogte 120-150 cm. De roos is genoemd naar Sharon Van Enoo, redactrice van twee rozenbulletins in Californië en promotor van Lens-rozen in de Verenigde Staten en Canada.
Smarty
Trossen mooie, enkele witte bloemen met roze rand, en gele meeldraden.
Sourire d'Orchidee

Een struik, die soms ook als klimroos wordt gebruikt, met trossen grote enkele bloemen die zacht roze zijn.
Springtime
(Rosa pteragonis x Rosa hugonis.) De vroegst bloeiende roos begin mei. Uitzicht van Rosa hugonis, maar lagere groei. Bloemen enkel, bekervormig, zachtgeel.
Hoogte 100 cm.
Tall Story

Zachtgele naar crème verkleurende halfdubbele bloem. Hoogte 1,5 m. Kan ook als klimroos gebruikt worden.
Ville d'Ettelbruck
Half-dubbele glanzend bloedrode bloemen die zich voordoen in grote gevormde trossen. Weelderige rechtopstaande groei met gezond en sterk blad.
Hoogte 80-120 cm.
Bronzen Medaille Baden-Baden 1982.
Westerland
Mooi gevormde dubbele bloem. Zalmbruine pastelkleur met gele ondertoon. Zeer kloeke heester, hoogte 125-150 cm, kan ook als klimmer, hoogte 200 cm.
foto: www.bartvanleuven.com
White Surprise
Witte versie van Pink Surprise. De struik heeft grote enkele witte bloemen. Afkomstig van de kruising tussen Rosa bracteata en Rosa rugosa vanwaar de roos het rugosa achtige gezonde blad heeft.
Gouden Medaille Le Roeulx 1985. Groot Zilver Orléans 1991. Zilveren Medaille Den Haag 1992.
Yellow Fleurette
Een struik met enkele zuiver gele bloemen in grote trossen. Zeer bloeirijk. Hoogte 100 cm.