Assortiment & e-Commerce
Klassificatie: Moschatahybriden
Alden Biesen
Alden Biesen is een licht overhellende rechtopgroeiende struik die gemakkelijk nieuwe voetscheuten aanmaakt van 125 tot 150 cm lang. De bloemen zijn enkel en marsepeinachtig roze. De variëteit bewaart haar bloembladen tot lang na de uitbloei. Groen geworden vertonen ze een zeer bijzonder effect. De bloemen komen voor in enorme lange, piramidale hydrangea-achtige trossen. Zelfs in gedroogde vorm, net als de hydrangea paniculata, is Alden Biesen nog een sieraad in de herfstcomposities. Certificaat Genua 1997. Certificaat Genève 1998.
Annelies
Prachtige langwerpige piramidale trossen bezet met licht roze tot blush gekleurde kleine geurende gevulde rozet vormige bloemetjes. Een sterk gezond, licht groen blad. Rechtopgaande groei met licht overhellende takken.
Hoogte 125-150 cm, kan ook als kleine klimroos gebruikt worden.
Zilveren Medaille Rome 2000.
Apricot Bells
Een verrassende struik met halfgevulde komvormige bloemen die veranderen van kleur doorheen de bloeiperiode. Ze beginnen abrikoos in de bloemknop, zijn licht abrikoos-crème bij het ontluiken en verbloeien naar roze. Apricot Bells is het resultaat van een kruising tussen TRIER en de Chinese roos MUTABILIS. Deze laatste heeft de eigenschap van het veranderende kleureffect doorgegeven. De bloemen zijn geurend. Opvallend mooi is het roodbruine jonge loof. De struik is rechtop groeiend en wordt 150 cm hoog.
Autumn Delight

De abrikoze bloemknoppen bloeien open tot vaalgeel, crème en roze bloemen die hun mooie meeldraden tonen. De naam 'autumn' verwijst naar de herbloei die tijdens de herfst intenser is van kleur. De enkele bloemen zijn sterk geurend, staan in grote trossen en maken tijdens de herfst vele bottels die groen blijven. Hoogte 1,5 m.
Ballerina
Kleine enkele bloemen in dichte trossen, zeer zachtroze met wit hart. Zeer mooi. 60-80cm.
Belinda
Goed herbloeiende heester, donker helder roze bloemen met wit centrum en gele meeldraden. De kleine halfgevulde geurende bloemen staan in grote trossen van 30 tot 60 bloemen. Hoogte 1,50 m.
Foto Philippe Debeerst
Bloomfield Dainty
Een forse heester met kleine trossen, licht geurende bloemen. De opvallende langwerpige oranje bloemknoppen openen zich tot gele enkele bloemen die verkleuren naar crème. Rechtop groeiende struik. Verdraagt ook minder zonnige standplaats. Hoogte 150 cm.
Foto Philippe Debeerst Foto Philippe Debeerst
Bouquet Parfait
Rechtop groeiende doorbloeiende struik, 1,20 tot 1,50m hoog. Middelmatige bloemen, melkwit met veranderende roze schijnen in de randen, geelachtig in het centrum. Bollige trosvorm zeer specifiek en merkwaardige eigenschap van deze enige soort. Deze met rozen gemaakte bol is gedragen op een stevige stengel en geeft een perfect gemaakt boeket. De plant is buitengewoon sterk, gezond en groeikrachtig. Zilveren Medaille Saverne 1991. Certificaat Génève 1991. Certificaat Den Haag 1996.
Brigitte de Villenfagne Uitverkocht met blote wortel.
Struik die ook als klimmer kan worden gebruikt. Enkele bloemen maar groter dan Ballerina met sterkere bloembladen. Zacht roze naar wit in het centrum. Delicaat geurend als de moschata's. Deze variëteit is een aanrader voor iedereen die aan bloemschikken doet.
Hoogte 125-150 cm.
Buff Beauty
Brede struik met overhangende takken. Bloemen groot, gevuld, abrikoosgeel in losse trossen. Geurend.
Callisto

De middelgrote bloemen van 'Callisto' staan in ronde trossen van ongeveer 15-19 bloemen.Ze hebben een aangename geur van bloemen en fruit. De gevulde bloemen zijn bij de aanvang warm geel en verkleuren naar crème. De bloemen tonen hun meeldraden. De plant heeft een opengroeiende vorm met overhangende takken en heeft weinig stekels.De roos is herbloeiend. Geschikt voor massief, haag, in de border of in pot.
Ceres
Kleine halfgevulde geurende bloemen met zacht abrikoosgele tot licht roze kleur. Hoogte 1 m.
Château de Munsbach Uitverkocht met blote wortel.
Een heester met licht geurende, botergele komvormig gevulde bloemen die naar crème verbleken. Opvallend zijn de ronde trossen die tot 30 bloemen kunnen tellen en op stevige takken staan. De plant heeft een rechtopgaande groei .Het blad is donker glanzend groen, het jonge blad is bleker. Hoogte 120-150 cm. De roos ‘Château de Munsbach’ is genoemd naar de openbare rozentuin bij het kasteel van Munsbach, aangelegd en onderhouden door de Luxemburgse rozenvereniging waar een collectie rozen met Luxemburgse namen is aangeplant.
Claire Jolly
Een lagere vari�teit in de moschatahybriden met een rechtopgroeiende ontwikkeling. Kleine blaadjes en eveneens kleine dubbele bloemen 2-3 cm diameter. Roze met lichtroze in het midden, die een levendigheid opwekt. De takken eindigen met een piramidale elegante tros en vertrekken verder naar beneden. Zeer geschikt als boordplant.
Hoogte 50-60 cm.
Zilveren Medaille Kortrijk 1994.
Comtesse André d'Oultremont
Gravin André d’Oultremont heeft een bijzondere voorkeur en liefde voor rozen en deelde die met Gravin Michel d’Ursel. De uitbundig bloeiende roos in licht pastelroze, crème witte tint past uitstekend bij deze gepassioneerde rozen- en bloemenliefhebber. De middelgrote bloemen zijn halfgevuld en tonen hun meeldraden, ze staan in zeer grote trossen en tellen tot 34 bloemen. Tevens geuren ze naar bloemen en kruiden. Dit compacte struikje geeft ons een gevoel van vrolijkheid, blijheid. Hoogte 60 cm.
Cornelia
Licht abrikoos op gele grond overschaduwd met roze. Fel geurend.
Danae
Een kleine struik met kleine gevulde gele bloempjes die naar crème verkleuren. Geurend.
Darlow's Enigma

Deze sterkgroeiende moschatahybride heeft witte, bijna enkele bloemen in grote trossen (tot 100 bloemen) die de hele zomer en herfst blijven bloeien. De bloemen hebben de typische geur van R.moschata, het grote aantal bloemen zorgt voor een sterke geur die ver in de omgeving gedragen wordt. 'Darlow's Enigma' kan ook als klimroos gebruikt worden en wordt dan een 350-400 cm. Het blad is donkergroen glanzend blad dat zeer ziekte resistent is. De plant verdraagt schaduw. Een roos zonder problemen!
Diamant Rose
Weelderig bloeiende overhangende struik met kleine lichtroze tot witte bloemen in grote piramidevormige trossen. De bloembladen zijn stevig en blijven zeer lang in bloei. Zeer geschikt voor bloemarrangementen.
Hoogte 50-70 cm.
Dinky
Recht opgroeiende doorbloeiende struik met kleine dubbele fuchsia roze bloemen in trossen. Stevige bloembladen die lang houden en regenweer verdragen. De kleur is bijzonder vast. Gezond blinkend groen blad. Hoogte 120 cm. Zilveren Medaille Kortrijk 2002. Certificaat Parijs 2003. Gouden Medaille Baden-Baden 2003. Ereprijs Verein Deutscher Rosenfreunde 2003. Gouden Medaille Le Roeux 2003. Speciale Prijs 40 jaar Le Roeux 2003.Gouden Medaille Genève 2004, Gouden Medaille Lyon 2005
Easy To Cut
Moschatahybride afkomstig uit de kruising van (TRIER x PINOCCHIO) x (SEAGULL x BALLERINA). Struikende rozelaar met opgaande groei, middelmatige hoogte (80-120 cm, tot 150 cm onder zeer gunstige voorwaarden). Kan als polyanthahybride gebruikt worden op voorwaarde de roos laag te snoeien, dan kan de struik 80 tot 100 cm bereiken. Compact donkergroen loof met grote ovale bladen. Rood-bruine jonge scheuten. Halfdubbele ouderwetse bloemen, plat openend op een plezierige onordentelijke wijze, licht gems-roze of zalmroze naargelang het seizoen. De volgende kenmerken maken deze variëteit zeer interessant als snijbloem en in bloemarrangementen:
- rechte stengels met zeer weinig stekels
- sterke bloembladen, langbloeiend en ongevoelig voor de weersomstandigheden
- bloemen die zowel in knop als reeds geopend kunnen geplukt worden; de geopende bloemen houden zeer lang.
Elisabeth Oberle
Op 8 juni 2010 werd in de prachtige rozentuin van het Kartuizer Klooster te Ittingen (Zwitserland) de nieuwe Lens roos 'Elisabeth Oberle', synoniem 'Kartause Ittingen' met triomfantelijke klarinetmuziek geïntroduceerd. De tuin 'Kartuizer klooster Ittingen' is een realisatie van de vereniging 'De vrienden van de roos van Winterthur en omgeving', onder de leiding van Elisabeth Oberle. In de tuin treft men een verzameling van ongeveer 1000 rozen: botanische, klimrozen, oude rozen, ... van minstens 400 verschillende soorten. Elisabeth Oberle was 25 jaar voorzitster van deze rozenvereniging. Deze heester behoort tot de groep van ‘Moschatahybriden’ maar meer dan vele andere witte moschatahybriden als White Magic, Rosalita, … heeft deze soort het karakter van de botanische rozen door zijn habitus en blad. De jonge scheuten zijn bruin getint, het volwassen blad is donker groen. De bloemknoppen zijn langwerpig en botergeel, de bloemen openen tot witte enkele bloemen die hun gele meeldraden tonen. Ze verspreiden een lichte geur van muskus en thee. Deze doorbloeiende heester wordt 120-150 cm hoog.
Erfurt Uitverkocht met blote wortel.
Grote bijna enkele bloemen, roze aan het uiteinde van de bloembladen en wit crème in het centrum. De meeldraden zijn duidelijk zichtbaar en geurend. Sterke gezonde plant met donkergroen blad. Hoogte 100-150 cm.
Feeling
Sierlijke struik met geurende bloemen, botergeel in knop en verkleurend naar wit bij het ontluiken, toont zijn meeldraden. Goed geschikt in schalen of potten.
Hoogte 150 cm.
Certificaat van Verdienste Kortrijk 1995.
Felicia
Porseleinroze met geel overschaduwd. Bloei in grote elegante trossen, zeer geurend.
Flash
Doorbloeiende heesterroos met kleine dubbele witte bloemen. Bij kouder weer zit een roze schijn in de bloemen. Licht overhangende takken waar de bloeiwijze piramidaal op voorkomt.
Hoogte 50-60cm.
Plantafstand 60 cm.
Focus
Doorbloeiende heesterroos, met kleine dubbele porseleinroze geurende bloemen. Overhangende takken met kleine donkergroene blaadjes. Hoogte 50-60cm. Plantafstand 60cm.
Fortissima
Doorbloeiende klimmende moschathybride, sterk ontwikkelde variëteit met kleine enkele bloemen gedragen in grote trossen. De kleur is roze met wit hart. Roodachtig bruin blad met overhangende takken.
Hoogte 200-250 cm.
Kan ook gebruikt worden als grote heester mits aangepaste snoei.
Françoise Drion
Sterke ontwikkelende elegante heerster met licht overhellende takken. Heeft een mooi glanzend donkergroen blad. Langwerpige piramidale bloementrossen met eenkleurig enkele malvaroze bloemen die hun tonaliteit bewaren van het begin tot het einde. Dit verlengt de bloeitijd omdat er geen verslenste bloemen in voorkomen. De variëteit kan ook als klimmer gebruikt worden.
Hoogte 80-140 cm.
Francesca

Foto Philippe Debeerst
Sierlijke doorbloeiende struik met sterk geurende bloemen. De lange elegante knoppen openen zich tot half gevulde bloemen, verkleurend van abrikoosgeel tot zacht crème-geel. Hoogte 180 cm.
Frisson Frais

De enkelvoudige bloemen (3 à 4 cm diameter) komen voor in lange afgeronde piramidale boeketten. Ze kunnen tot 3/5 van de tak beslaan. De kleur is wit met roze schaduw en met fris roze beklemtoond op de randen. De plant is zeer struikend en geeft gemakkelijk nieuwe takken tot 150 cm hoogte. Gouden Medaille Madrid 1991. Derde Prijs Landschapsrozen Parijs 1994.
Gaard um Titzebierg
Uit de vele roze rode bloemknoppen ontluiken kleine komvormige halfgevulde bloemen. Ze zijn lila roze met een wit centrum en in ronde trossen geschikt. Een typische geur van multiflora is aanwezig. De bloei herhaalt zich de hele zomer door tot laat in de herfst, waarna ronde oranje botteltjes verschijnen. De elegante struik van 1,20 m hoog is recht opgaand met licht overhangende takken. Het blad heeft 7 deelbladen en is gezond.
Grand-Duc Jean
Opvallend zijn de piramidevormige trossen die lijken op de trossen van een hortentia met donkerrode enkele bloemen. Het centrum van de bloem is wit. De roos bloeit de hele zomer ononderbroken door en is gezond. Met een recht opgaande groei behaalt deze roos een hoogte 100-120 cm. Plantafstand 60 cm. Een prachtige aanwinst in de rozencollectie die past in de hedendaagse geest van onderhoudsvriendelijke en gemakkelijke tuinrozen. Zilveren medaille Monza 2009, Zilveren medaille Le Roeulx 2009
Gravin Michel d' Ursel
Rechtgroeiende struik met licht overhangende takken. Halfgevulde bloemen in trossen. Kleur variërend van licht perzikroze naar licht geel in het hart gemengd met een magentaschijn. Het jonge loof is bruin-rood.
Hoogte 80 à 125 cm.
Greetings
Kleine tot middelgrote bloemen in grote trossen, rood paars met wit centrum en zilveren achterzijde. Hoogte 100-150 cm
Guirlande d'Amour
Klimroos met kleine dubbele bloemen in trossen, zuiver wit. De bloem opent zich platliggend en laat haar meeldraden mooi zien. Zeer geurend met doorbloeiend karakter. De bloemen plaatsen zich langs de takken en bloeien van boven naar onder al vermenigvuldigend. Heldergroen blad met gele schakering. Deze rozelaar kan als struik of als klimmer gebruikt worden. Guirlande d'Amour beantwoordt aan de vraag van duizenden klanten om een speciale roos: kleine dubbele bloemen, geurend en doorbloeiend. Certificaat van verdienste Le Roeulx 1993 en prijs van de beste roos voor urbanisatie te Monza 1993. Gouden Medaille Madrid 1994. Zilveren Medaille Kortrijk 1994. Certificaat Den Haag 1996.
Heavenly Pink
Rechtopgroeiende doorbloeiende moschatahybride van uitzonderlijke kwaliteit. Prachtige piramidale trossen mooi gestructureerd met elegante dubbele rosacevormige roosjes, fijngeurend en bijzonder kleurvast. Uitstekend als snijbloem. Perfect gezond blad. De ontwikkeling is 60-90 cm. Ideaal! Certificaat Parijs 1998. Eerste prijs landschapsrozen Parijs 2003. Gouden Medaille Madrid 1998.
Hedi Grimm
Grote piramidevormige trossen met kleine witte zeer geurende halfgevulde bloemen. De struik wordt 180 cm hoog en kan ook als kleine klimroos gebruikt worden die een hoogte van 250 cm behaalt. De plant heeft een dicht gebladerte en is zeer gezond. Deze roos is een hommage aan Hedi Grimm (1910-2003) die samen met haar man Wernt de stichter was van de rozenverzameling in Kassel-Wilhelmshöhe (Duitsland).
Henrianne de Gerlache
Deze sierlijke heester heeft kleine bloemen die in grote piramidale trossen van 50 tot 100 bloemen staan. Ze zijn komvormige gevuld en openen tot platte bloemen die hun meeldraden tonen waardoor het een bijen plant is. De bloemen zijn wit in het centrum met veranderende roze tinten en hebben de fijne bloemengeur van Rosa multiflora. De plant groeit struikvormig, met overhangende takken die stekelloos zijn. Het blad is gezond, midden groen en glanzend, het bestaat uit 7 tot 9 deelbladen.De plant wordt 120 cm hoog en 100 cm breed.
De roos 'Henrianne de Gerlache' behaalde volgende prijzen op de internationale rozenconcours: een zilveren medaille in Monza in 2014, beste landschapsroos in Barcelone in 2014, en eerste prijs voor landschapsrozen in Lyon 2015.
Jacqueline Humery

Merkwaardige afstammeling van Tapis Volant, Poésie en Maria-Mathilda. Van Poésie, die zelf reeds de invloed van Maria-Mathilda laat zien in de bloemvorm, heeft ze de gracieuze vorm meegekregen, van Tapis Volant bezit ze de mooi overhangende groeiwijze die door de invloed van de moschatas rechter omhoog groeit, en dan neerbuigt. De bloemen hebben een roze-achtige schijn, zeker in het beginstadium. De bloemblaadjes zijn ietwat geonduleerd en heel fijngeurend. De plant is zeer gezond. Hoogte 80-120 cm. Certificaat Genève 1995. Certificaat Le Roeulx 1995.
Jean Stephenne
Uitzonderlijk bloeirijke en gezonde plant. De bloemknoppen zijn licht zalmroze en openen tot gevulde crème roze bloemen die licht geuren. Ze staan in reuze trossen die van 15 tot 180 bloemen kunnen omvatten, waardoor een bloemtros soms 2/3 van de lengte van een tak telt. De opgaande struik heeft een dicht gebladerte. Deze heester past zich uitstekend aan in arme grond. Hoogte 100 cm. Ereprijs Verein Deutscher Rosenfreunde Baden-Baden 2005. Eerste Prijs Lyon 2006.
Jet Flame
Doorbloeiende miniatuurheester zonder doornen, zeer kleine dubbele donker malvaroze bloemen, misschien wel de kleinste roosjes (1 à 1,2cm). De blaadjes zijn zeer klein als van een miniatuurroos; de plant groeit bossig en is goed vertakt. SPECIAAL: piramidale bloeiwijze: de zwaardere grondscheuten welke uit de oculatie groeien zijn 60-70 cm hoog en zijn vertakt uit elk oog. De tak krijgt het uitzicht van een kerstboompje en bloeit van boven naar beneden tot aan de basis (duur: één maand). Hoogte 40-70 cm. Gouden Medaille “Salon de la Rose” Parijs 1984.
Jet Spray
Doorbloeiende miniatuurheester zonder doornen, zeer kleine dubbele zachtroze bloemen met overhangende takken welke eveneens bloeien van boven naar beneden tot aan de basis. De blaadjes zijn zeer klein als van een miniatuurroos, de plant groeit bossig en is goed vertakt. Hoogte 40-50 cm. Plantafstand 50 cm. Tweede Prijs Landschapsrozen Parijs 1987.
Juliana von Stolberg
Een kruising van Louis Lens van de rozen Brittania en Rush, die onder het nummer LL X8868 in het Europa rosarium te Sangerhausen terecht kwam. Daar haf men de roos in 2006 de naam 'Juliana von Stolberg'. Het is een zeer bloeirijke heester met grote enkele bloemen, wit met roze rand. Deze soort kan ook als klimroos gebruikt worden.
Kathleen
Mooi overhangende takken met enkelvoudige witte bloemen in mooie trossen geschikt, zeer geurend, hoogte 100-150 cm.
La Feuillerie
De roos ‘La Feuillerie’ is een heester met een veelheid aan middelgrote,komvormig goed gevulde bloemen in trossen. De licht geurende rozen vormen een frisse en vrolijke verschijning door hun lichtgele kleur die naar crème verkleurt. De plant heeft een opgaande groei en een gezond, donkergroen blad. De plant groeit ook op moeilijke bodem als zandgrond en is vorstbestendig. Bloeitijd van juni tot eind oktober. Hoogte 120-150 cm. Deze roos werd in april 2012 gedoopt naar aanleiding van het 25 jarige bestaan van de gelijknamige plantenbeurs ‘La Feuillerie’ in Celles (BE).
Laurent Nicolas
Deze doorbloeiende heester heeft grote enkele bloemen(8-9 cm) in trossen van 3 à 5 tot 12 bloemen die op eenzelfde hoogte geschikt staan. Vermiljoenrood met een wit hart. De jonge scheuten zijn licht bruin en vormen een mooi contrast met het oudere blad. Hoogte 120-150 cm. Gouden medaille Genève 2009 en prijs van de tuinbouwvereniging Genève 2009.
Lavender Dream
Halfgevulde, middelgrote lila-roze bloemen in trossen. Zeer goed herbloeiend. Middelgroot, licht groen, mat blad.
Lavender Lassie
Rosette vormige, lila-roze bloemen in trossen. Geurend. Hoogte 120 cm.
Magie d'Orient
Sierlijke grote trossen met enkele roze bloemen met wit hart, een diepere roze kleur dan de gekende soort Ballerina. Bloemen en trossen hebben hetzelfde uiterlijk. Alleen verschillend door de langere takken die, als het ware, naar omlaag krullen. Een zeer sierlijke eigenschap. Daardoor is de variëteit zeer geschikt om in kuipen, bakken en teilen te planten. Hoogte 100 cm, breedte 120 cm. Bronzen Medaille Baden-Baden 1991.
Maid Marion

Deze heester heeft kleine, halfgevulde bloemen, wit en verkleurend naar licht roze bij het verouderen. De bloemen staan in grote trossen en bloeien continu de hele zomer door. Ze hebben de typische moschata geur: bloemen en kruiden. Hoogte 100 cm.
Matchball
Merkwaardige nieuwigheid: voor de amateurs die de kwaliteiten van Ballerina kennen is Matchball een “vergroting” van het bloemgeheel en van de bloemstengelstructuur. De bloemen hebben een diameter van 3 tot 4 cm en zijn in piramidevorm opgesteld zodat de bloemen elkaar niet raken. De kleur is lichtrozig wit. Buitengewoon voor massieven en mixed borders. Hoogte 70-120cm. Eerste Certificaat Den Haag 1990. Gouden Medaille Baden-Baden 1991. Zilveren Medaille Genève 1991. Ereprijs van de stad Zweibrücken 1991.
Menja

Een heester met langwerpige trossen kleine licht roze bloemen. Ze zijn enkel en komvormig. In de herfst verschijnen ronde rode botteltjes. Hoogte 120 cm.
Mozart
Doorbloeiende heesterroos, kleur karmijnroze met wit hart, klein, smal puntig blad. Hoogte 80-100 cm.
Musquée sans soucis
Deze roos is afkomstig van een zaailing van de echte muskusroos, Rosa moschata maar ze is winterhard en gezond. Het is een grote goed vertakte struik die als solitair een hoogte van 2 meter bereikt. Ze kan ook als klimroos gebruikt worden en wordt dan iets hoger. Vanaf eind juni tot de vorst draagt deze struik grote trossen witte enkele bloemen met een muskusgeur. Vanaf de herfst verschijnen ook grote trossen kleine oranje bottels. Een weelderige verschijning!
Neige d' Eté
Een witte uitgave van de zeer gewaardeerde Bouquet Parfait. De melkwitte bloemen zijn iets minder dubbel en openen zich in bekervorm om zodoende de stuifmeeldraden en de stampers te laten bewonderen. De bloemen zijn zeer lang houdbaar en weerstaan regen en wind. Zelfde gezonde groeikracht als Bouquet Parfait.
Omi Oswald
Doorbloeiende rechtopgroeiende heesterroos met halfdubbele plat aanliggende lichtgele wit wordende bloemen van 4-5 cm diameter. Ze staan in tros rondom de takken. Een zeer charmante variëteit om als snijbloem te gebruiken. 80-120cm hoog. Bronzen Medaille Orléans 1992.
Paganini
Doorbloeiende heesterrozelaar, erg bloeirijk. Kleine enkele bloemen in reuzeschermen, helrood met gele meeldraden. Kan ook als kleine klimroos gebruikt worden. Hoogte: 100-120 cm. Certificaat van Aanbeveling Den Haag 1994.
Foto Philippe Debeerst Foto Philippe Debeerst
Patricia Beucher
De kruisingen van Louis Lens tussen Trier en Rosa chinensis 'Mutabilis' zijn vernieuwend in de familie van de roos. Resultaat van deze kruising zijn Plaisanterie, Apricot Bells en de nieuwe roos PATRICIA BEUCHER. Het is een struik met enkele bloemen en een speciale donker roos violet getinte kleur verblekend naar crème bij warmer weer en een diameter van 5 cm. De bloemen staan in trossen, sommige zijn klein maar een ingewortelde plant maakt langwerpige piramidevormige trossen met 50 en meer bloemen. De struik ontwikkelt zich tot 150-200 cm, is groeikrachtig en gezond. Opvallend zijn de nieuwe jonge scheuten, ze zijn roodbruin net zoals de scheuten van de Rosa chinensis 'Mutabilis'. Nadien verkleurt het blad naar donker groen. De struik heeft een opgaande groei en heeft licht overhangende takken.
Pax
Grote gevulde komvormige bloemen, crème wit met goud gele meeldraden en licht geurend. Doet het goed op arme grond en lichte schaduw. Hoogte 150-180 cm.
Penelope

Zeer charmante crème-roze bloemen, leggen zich vlak open, zodat de talrijke stuifmeeldraden de bloemen een artistiek uitzicht geven.
Petite de Terre Franche
Grote trossen, licht geurende bloemen, 3 à 4 cm., halfgevuld, roze in de bloemknop bij het openen verblekend nadien zich bespikkelen met karmijn. De bloemen blijven lang fris op de plant. Kan forse overhangende takken ontwikkelen tot 2,5 m. herbloeiend tot herfst. Hoogte: 1,2-1,5 m.
Pink Magic
Roze uitgave van White Magic. De bloemen zijn roze met bleker hart. Met Frisson Frais en White Magic vormt deze nieuwe variëteit een soort trilogie waarvan de karakteristieken dezelfde zijn maar de kleuren verschillend. Hoogte 125-150 cm.
foto: www.bartvanleuven.com Foto Philippe Debeerst
Plaisanterie
Deze variëteit is een kruising van Trier en R. chinensis mutabilis. De naam PLAISANTERIE slaat op het veranderend karakter van de bloei. Inderdaad de enkele roosjes (4 cm) zijn oranje in knop, bij het ontluiken zijn ze geel, eenmaal de roos plat geopend worden ze roze om te eindigen in donkerroze-paars. De struik wordt 125-150 cm, is zeer sterk gezond en ziektevrij. Het loof is roodachtig-groen zoals de Rosa chinensis Mutabilis waarvan de variëteit het uitzicht heeft. Binnenskamers blijft de variëteit langer oranje en de kleurverandering naar geel en later naar roze gevolgd door roze-paars duurt de hele week.
Poésie
Doorbloeiende heesterroos met witte half-dubbele bloemen en licht roze hart. Deze soort is zeer bloeirijk heeft een mooi groot donkergroen blad, is zeer struikend en overhangend. Bezit de aangename geur van het ras. Plantafstand 60 cm. Bronzen Medaille Baden-Baden 1982.
foto: www.bartvanleuven.com
Poppy Rose
Naar aanleiding van de herdenkingen rond 100 jaar Groote Oorlog (1914-1918) brengen we de nieuwe moschatahybride ‘Poppy Rose’ uit. ‘Poppy Rose’ is een zeer bloeirijke struik met grote trossen enkele bloemen. Hun mooie donker rode vurige kleur is uniek bij deze groep van rozen. De pas geopende bloemen tonen hun gele meeldraden en hebben een kruidengeur. De jonge takken hebben een bruin loof dat geleidelijk verkleurt naar donker groen. Het struikje wordt ongeveer 100 cm. , breedte 60 cm.
Pretty Pink
Zeer sterke en gezonde heester steeds met bloemen bezet. De uitblinker op de Floriade 1992 in Nederland. Rechtopgroeiend met overhangende uiteinden die eindigen met een gespreide lange piramidale bloementros. De bloemen zijn enkel, redelijk groot (3-4 cm), zeer licht fris en helder roze met wit hart, fijn geurend en zeer lang houdbaar.
Hoogte 125-150 cm.
Certificaat Kortrijk 1992.
Prosperity
Mooi overhangende takken met dubbele witte bloemen in mooie trossen geschikt, geurend, hoogte 100-125cm.
Puccini
Doorbloeiende heesterroos. Kleine enkele bloemen, zeer fijn licht roze, bijzonder effectvol en zeer lang houdbaar. De takken groeien rechtop en eindigen met ronde trossen en massa’s bloemen. Elke bloem kan tot vrucht uitgroeien, een knikker dik en prachtig rood. Daarom de uitgebloeide trossen niet meer wegsnijden na einde augustus. Het is ongelooflijk hoe mooi een tak met kleine ronde rode bolletjes kan zijn.
Hoogte 60-80 cm.
Plantafstand 60 cm.
Gouden Roos Kortrijk 1985. Onderscheiding “Grande Rose du Siècle” Lyon 1985.
Leverbaar in pot van 1,3 l.
Queen of the Musks
Kenmerkend voor deze moschatahybride zijn de grote trossen kleine halfgevulde bloemen, sterk geurend, roze en wit. De rode bloemknoppen zorgen voor een speelse aanblik.
Hoogte 100-150 cm.
Ravel
Doorbloeiende heesterroos, welke ook kan gebruikt worden als kleine klimroos. Kleine enkele bloemen in grote ronde trossen voorkomend echt helder rozerood met lichter hart en mooi uitkomende gele stuifmeeldraden. Weelderig groeiende en gezonde, steeds bloeiende variëteit. Fijngeurend.
120cm hoog.
Certificaat Den Haag 1988 en 1991.
Red Ballerina

Doorbloeiende heesterroos, kleur licht rood met wit hart, geeft ronde trossen bloemen. Klein heldergroen blad, hoogte 80 cm.
Robin Hood
Kleine halfdubbele bloemen, roodachtig roze, in dichte trossen op sterke stengels. Geschikt voor hagen.
Rosalita
De bloemen komen voor in brede trossen met stevige bloemstengels. Voor de soort zijn de bloemen groot te noemen (5-6 cm) waarvan de puntige gele knoppen licht geel openen om wit te ontluiken. De gele stuifmeeldraden met de helmknoppen maken lang het sierraad uit van de bloem. Typische kenmerken van de moschataspecies zijn: de bijzonder fijne geur, de vorm van de trossen en de subtiliteit van de bloemen. Het blad is weelderig groot en rond, bruinachtig groen glanzend terwijl het zeer jonge gewas roodachtig-bruin uitloopt. Hoogte 120-150 cm. De variëteit kan solitair, in massieven of in combinatie met vaste planten in de mixed borders gebruikt worden. Deze roos werd uitgekozen door Koningin Paola en kreeg haar koosnaam Rosalita, die ze als kind had.
Rosy Purple

Rechtopgroeiende middelmatige struik met veelvuldig donkergroen blad, roodbruin uitlopend. Geeft lange piramidale bloemtrossen met honderden kleine enkele bloemen, speciaal diep lila-roze kleur die mooi contrasteert op het bruin-groen blad. Kan ook als kleine klimmer gebruikt worden daar het hout volledig winterhard is.
Hoogte 80-120 cm.
Sally Holmes
Enkele crèmewitte bloemen met goudgele stuifmeeldraden, zeer aantrekkelijke in tros voorkomende rozen, opgaande struik. Hoogte 150-200 cm.
Sammy
Deze minder bekende soort van J. Pemberton heeft grote rechtopstaande trossen met middelgrote halfgevulde, licht geurende bloemen. Het is een blikvanger door zijn krachtig karmijnrode kleur. De struik is bijna stekelloos en heeft een bronsgroen glanzend blad. Hoogte 120 cm.
foto: Philippe Debeerst foto: Philippe Debeerst foto: Philippe Debeerst
Schengen Rose
Naar aanleiding van het 25 jarig bestaan van de Schengen akkoorden werd samen met de Luxemburgse rozenvereniging een roos gekozen die de Europese geest weerspiegelt. De roos telt 5 bloemblaadjes, zoals de 5 landen die zich verenigden om hun grenzen te openen voor een vrij verkeer van hun inwoners. Ieder bloem is apart : de roze boord toont verschillende nuances van donker roze tot bleker, gevlekt,met stipjes, licht gestreept, … en een wit centrum. Dit resulteert in een harmonieus boeket. Deze heester is herbloeiend. De meeldraden geuren naar kruiden en citroen.
Schoone Gezelle Blomme
“Mij spreekt de blomme een tale”, het is maar één van de talloze dichtwerken van Guido Gezelle waarin zijn liefde voor bloemen en planten wordt bezongen. Gedichten als “Dien avond en die roze”, “Egelantierken” verwijzen naar de roos. In 1999, honderd jaar na zijn overlijden, wordt hem een roos opgedragen die het karakter heeft van de wilde roos maar lager blijft en herbloeiend is. SCHOONE GEZELLE BLOMME is een struikroos met overhangende takken, grote trossen halfgevulde geurende witte bloemen die hun gele meeldraden tonen. Het blad is donker groen gezond en glanzend.
Hoogte 80-100 cm.
Certificaat Landschapsroos Parijs 2003.
Schubert

Foto Philippe Debeerst
Doorbloeiende heesterroos. Kleine enkele bloemen, helder lila-rood met wit hart, bijzonder effectvol en zeer lang bloeiend. De takken eindigen met ronde trossen en massa's bloemen gelijkend op de bloeiwijze van floxen. Het blad is donkergroen, smal en iets geribd, gezond en zeer lang houdbaar. Ideaal voor kleine groepjes tussen andere heesters of vaste planten in de tuin, ook voor hagen en grote massieven.
Hoogte 80 cm.
Plantafstand 60 cm.
Zilveren Medaille Baden-Baden 1982.
Sibelius
Doorbloeiende heesterroos. Kleine halfdubbele purpere bloemen, welke aan VEILCHENBLAU doen denken, de kleur wordt niet vuil en is houdbaar. De takken buigen iets over en liggen mooi gespreid. Het blad is donkergroen geribd.
Hoogte 80-100 cm.
Plantafstand 70 cm.
Bronzen Medaille Baden-Baden 1981.
Sourire d'Antan
Doorbloeiende lage heesterroos met een buitengewone bloeirijkheid. De bloemen zijn klein, dubbel fuchsiaroze, staan in flinke trossen en geuren fijn.
De plant ontwikkelt zich tot 50-70 cm, is bossig, gevuld en groeit weelderig.
Souvenir de Louis Lens
Prachtige heester die opvalt door zijn bruine takken, bruine blad en het veranderende kleur van de bloemen. De enkele bloemen (6 cm) staan in lange trossen van 10 tot 30 en zijn licht geurend. De bloemknoppen zijn oranje, bij het ontluiken gems geel en nadien verkleurend naar lichtroze met een donker roze hart. Zeer mooi zijn de jonge takken en het jonge blad die bruin rood zijn als ze verschijnen. Dit vormt een prachtig contrast met de bloemen die al in mei verschijnen. De struik blijft de hele zomer herbloeien tot eind oktober. Hoogte 180-200 cm. Een plant die het hele jaar mooi staat. Deze kruising van Louis Lens is een eerbetoon aan hem, die de groep van Moschatahybriden met vele waardevolle tuinrozen uitbreidde. Deze variëteit is leverbaar in pot 1,3 l., niet leverbaar met blote wortel.
Graaf d'Ursel,Diane van Strydonck,Ann Velle,Caroline Dombrecht
Souvenir de Rose-Marie

Herbloeiende moschatahybride afkomstig uit de kruising van TRIER x Rosa chinensis mutabilis. Enkele middelgrote bloemen, 5 à 6 cm diameter, met gele bloemknoppen, die okerzalm ontluiken en naar créme verkleuren bij het uitbloeien. De mooie trossen geven de roos een frisse en sprankelende uitstraling. De bloeitijd is uitbundig en zeer lang. Deze roos vraagt wel een warme zonnige standplaats. Ze bloeit beter tijdens warme zomers.
Hoogte 100-120 cm.
Thisbe

Foto Philippe Debeerst
Lage struik met middelgrote halfgevulde gemsgele bloemen verkleurend naar licht geel. Zeer geurend. Hoogte 1,2 m.
Trier

Dit is de basisroos van de moschatahybriden. Buigzame struik die gebruikt kan worden als kleine klimmer. De bloemen zijn klein, dubbelgeel en wit wordend bij het ontluiken. Zeer geurend. Hoogte 150-200 cm.
Twins
Zeer groeikrachtige struik met weelderige ontwikkeling, 125-150 cm. hoog, de takken eindigen op langwerpige bloemtrossen die een derde van de tak in beslag nemen. De bloemen zijn klein en rosacevormig, crème-geel en roze. Fijngeurend. Een uitgelezen snijroos. Certificaat van Verdienste Kortrijk 1994.
Vanity
Bijna enkele grote geurende bloemen, warm roze met gele meeldraden. Gezond, smal blad. Hoogte: 1,8 m.
Foto Philippe Debeerst Foto Philippe Debeerst
Verdi
Doorbloeiende heesterroos. Kleine halfdubbele bloemen lilaroze met lichter hart, zeer bloeirijk en de bloemen zijn zeer lang mooi op de plant. Donkergroen blad, mooi geribd. De takken buigen iets over en eindigen met trossen vol bloemen.
Hoogte 80-100 cm.
Plantafstand 60 cm.
Zilveren Medaille Baden-Baden 1981.
Vif Eclat

Zeer lage heester, laat zich gebruiken als de polyantha's, in rozenperken, in borders maar dan op het voorplan en tussen vaste planten. Groeit rechtop met dichte piramidale gevulde trossen. De bloemen zijn enkel, fris rood met iets wit hart. Blad en bloem geven een fris effect.
Hoogte 60-80 cm.
Violet Hood
Kleine halfdubbele bloemen in zware trossen op stijve, licht neigende stelen. Deze soort heeft een aparte donker lavendel paarse kleur. Geschikt voor hagen. 100-125cm. Zilveren Medaille Kortrijk 1978.
Walferdange
Zeer gemakkelijk bloeiende en groeiende struik, mooi donkergroen blad. Komvormige dubbele rozeachtige bloemen. De kleur is een combinatie van roze, donkerroze met aan de basis van de bloemblaadjes geel overgaand in een mooi pastel geheel, zeer fris aandoend. Doorbloeiend.
Hoogte 60-80 cm.
Waterloo
Deze rechtopgroeiende variëteit is zeer gracieus, groeit tot 125-150 cm, laat voetscheuten zien van 100-125 cm lang die op artistieke wijze groeien om een afgeronde heester te vormen. De kleine dubbele bloemen zijn crème wit in knop en wit bij het ontluiken. Ze komen in ronde trossen voor die meer dan een derde van de tak bedekken. Doorbloeiend. Het loof is donkergroen-grijs met zeer spitse en zeer compacte bladeren. Waterloo kan gebruikt worden als alleenstaande struik maar ook in groepen van 3, 5 tot 7 volgens de beschikbare ruimte, in massieven, in borders of voor hagen. Is tevens zeer geschikt om te verwerken in boeketten en bloemarrangementen.
White Magic
Sierlijke heester met licht neerhangende takken welke zijvertakkingen hebben vol met ruime trossen enkele goed opvallende witte bloemen. Helgroen blad.
Hoogte 125-150cm.
foto: www.bartvanleuven.com
Wilhelm

Krachtige struik. Zware bloemboeketten, licht geurend in de zomer, half dubbele plat openliggende karmijnrode bloemen, rood-oranje vruchten in de herfst. Hoogte meer dan 200 cm.