Assortiment & e-Commerce
Klassificatie: Miniatuurrozelaars
Alberich
Zeer bloeirijk, weerbestendige miniroosje met rode gevulde bloemen in piramidevormige trossen. Smal donkergroen glanzend, gezond blad. Hoogte 40 cm.
Ange Divin

Zeer dubbele rosace-achtige platte fris zalm-roze bloemen. Fijn mooi loof met roodachtige uiteinden, het struikje groeit weelderig en is zeer bloeirijk. Hoogte 20-30 cm.
Bluesette

De dubbele bloemen van 4-5cm diameter zijn zeer mooi gemaakt en gelijken op een zomeraster. Stervormig en plat open liggend. De kleur is lilamauve, een frisse verschijning. De plant groeit rechtop en is uitstruikend, groeit en bloeit weelderig met fris groen blad. Hoogte 25-30cm.
Dresden Doll

Mini-mosroosje met bemoste bloemknoppen, roze komvormige halfgevulde bloemetjes. Hoogte 35 cm.
Indian Silk

Champagnekleurig zoals Hélène de Gerlache, bloemen mooi dubbel maar in het klein. Zeer interessant struikje.
Hoogte 35 cm.
Mr. Bleubird
Halfgevulde donker lavendelblauwe bloempjes. Bossige groei. Hoogte: 30-40 cm.
Pascaline
Erediploma op het Rozensalon 1984 te Parijs. Zoals de naam het laat vermoeden, zit er wat van de befaamde witte roos Pascali in. Inderdaad, de knoppen van Pascaline zijn even mooi gestroomlijnd, de dubbele bloemen openen zich even perfect, behouden zich prima en zeer lang bij elke weersgesteltenis. De plant is natuurlijk kleiner doch zeer compact en flink struikend met grijsgroen blad. De bloemen komen alleen op een stengel voor, doch meer in flinke trossen. Hoogte 25-35cm. Een werkelijk uitzonderlijke soort.
Petit Canard

Grote gouden medaille op het Rozensalon 1984 te Parijs. Weelderig groeiend struikje dat vlug vertakt en daardoor zeer bloeirijk. Dubbele perfecte licht gele geurende roosjes die zeer mooi in knop zijn en sierlijk plat opengaan met een diameter van 4-5cm.
Hoogte 25-35cm.
Pink Delight

Een snijroos te noemen onder de miniatuurrozen. De bloem, die gevormd is als een grootbloemige, doch in het heel klein, komt vrijwel alleen tot en met 3 op de stengel. De bloempjes zijn zeer dubbel en elegant van vorm, lichtroze met donkerdere schakering.
Hoogte 35 cm.
Grote Gouden Medaille Monaco 1981.
Popcorn
Grote piramidevormige trossen met zuiver witte, halfgevulde kleine bloemen. Geurend naar honing, glanzend blad. Rechtopgaande groei. Hoogte 25-30 cm.
Ragtime
Merkwaardige kleur: kastanjebruinrood, bloemen 4cm diameter, zijn dubbel en openen traag. Het plantje groeit lager, heeft iets groter blad doch alles evenredig. Mooi.
25-30cm.
Red Rascal

Puntvormige elegante bloedrode knop, de bloemen zijn gegroepeerd met 2 à 5 tesamen, fijne geur. Blad is middelmatig donkergroen. Hoogte 35-40 cm.
Star Shine
Vrolijk gekleurd miniroosje, warm geel en naarmate de bloei vordert verkleuren de uiteinden van de bloemblaadjes rood, eerst de buitenrand en dan ook meer naar het centrum van de bloem. Het is licht geurend. Hoogte 40-60 cm. Deze roos is gewonnen door de Japanse kweker Mizutani die ook onze soorten in Japan kweekt.
Sweet Dream

Zachtgeurende abrikoos-gele, mooi gevulde bloemen. Kleine fris groene blaadjes, gezond. Hoogte 30-35 cm.
Sweet Magic

Opvallende doorbloeiende geurende oranje bloemen, waarvan de achterzijde goudgeel is. De bloemen zijn dubbel en staan in grote trossen. Ze vormen een mooi contrast met het blinkend midden groen blad. Hoogte 40 cm. Rose of the Year UK, 1987.
Sweet Memories

Deze sport van Sweet Dream heeft geel tot lichtgele dubbele bloemen.