Assortiment & e-Commerce
Zoeken
Naam Zoeken
Rozen  Planten  Toebehoren  Nieuwe Lens creaties  Nieuw in ons assortiment 
Nieuw in ons assortiment
Château de Munsbach
Een heester met licht geurende, botergele komvormig gevulde bloemen die naar crème verbleken. Opvallend zijn de ronde trossen die tot 30 bloemen kunnen tellen en op stevige takken staan. De plant heeft een rechtopgaande groei .Het blad is donker glanzend groen, het jonge blad is bleker. Hoogte 120-150 cm. De roos ‘Château de Munsbach’ is genoemd naar de openbare rozentuin bij het kasteel van Munsbach, aangelegd en onderhouden door de Luxemburgse rozenvereniging waar een collectie rozen met Luxemburgse namen is aangeplant.
Desdemona
Uit de lichtroze bloemknoppen verschijnen witte,zeer sterk geurende middelgrote komvormige bloemen. Doet het goed in pot of bak. Hoogte 100-120 cm.
Empereur Charles IV
De bloemen van deze trosroos zijn komvormig, bijna bolvormig gevuld waardoor ze op de oude rozen gelijken. Opvallend is hun intens violet, fuchsia roze kleur en hun sterke geur van mirre en meiklokjes. Deze heeft een recht opgaande groei en bloeit continu door van juni tot oktober. Hoogte 80-100 cm, plantafstand 45 cm.
In het kader van de viering van de 700ste geboorteverjaardag van Karel IV (1316-1378) werd deze roos in Luxemburg, in de Tsjechische ambassade gedoopt. Karel IV, koning van Bohemen,keizer van het Heilige Roomse Rijk en afkomstig van het Huis Luxemburg werd tijdens de Middeleeuwen als een van de belangrijkste vorsten van zijn tijd gezien.
Certificaat Den Haag 2017
Etoile Pourpre
Typische gallica struik met een opvallende bloei in juni-juli. De rood paarse bloemen zijn dubbel en geurend. De bloemen houden lang en zijn regenbestendig. Een kruising van Louis Lens van Rosa gallica Officinalis x Etoile de Hollande.Hoogte 120-150 cm.
Henrianne de Gerlache
Deze sierlijke heester heeft kleine bloemen die in grote piramidale trossen van 50 tot 100 bloemen staan. Ze zijn komvormige gevuld en openen tot platte bloemen die hun meeldraden tonen waardoor het een bijen plant is. De bloemen zijn wit in het centrum met veranderende roze tinten en hebben de fijne bloemengeur van Rosa multiflora. De plant groeit struikvormig, met overhangende takken die stekelloos zijn. Het blad is gezond, midden groen en glanzend, het bestaat uit 7 tot 9 deelbladen.De plant wordt 120 cm hoog en 100 cm breed.
De roos 'Henrianne de Gerlache' behaalde volgende prijzen op de internationale rozenconcours: een zilveren medaille in Monza in 2014, beste landschapsroos in Barcelone in 2014, en eerste prijs voor landschapsrozen in Lyon 2015.
Juliana von Stolberg
Een kruising van Louis Lens van de rozen Brittania en Rush, die onder het nummer LL X8868 in het Europa rosarium te Sangerhausen terecht kwam. Daar haf men de roos in 2006 de naam 'Juliana von Stolberg'. Het is een zeer bloeirijke heester met grote enkele bloemen, wit met roze rand. Deze soort kan ook als klimroos gebruikt worden.
Louise Pommery
Een bloeirijke roos met grote klassiek gevormde bloemen in trossen, licht roze in het centrum en bijna wit aan de buitenkant. De bloemen zijn licht geurend en zeer goed herbloeiend. Uiterst geschikt in pot. Hoogte 50 cm.
Maid Marion
Deze heester heeft kleine, halfgevulde bloemen, wit en verkleurend naar licht roze bij het verouderen. De bloemen staan in grote trossen en bloeien continu de hele zomer door. Ze hebben de typische moschata geur: bloemen en kruiden. Hoogte 100 cm.
Marc's Jubilee
Deze trosroos telt een twaalftal mandarijnoranje middelgrote bloemen per tros die zeer gevuld zijn zoals de oude rozen en die een aangename fruitige geur hebben. De plant heeft een stevig glanzend groen blad en een rechtopgaande groei. Hoogte 120 cm.
Mevrouw Nathalie Nypels
Een goed doorbloeiende trosroos met geurende middelgrote halfgevulde roze bloemen.Het is een lage struik met gespreide groeiwijze. Hoogte 50-60 cm.
Milhem Pemberton
De trosroos ‚Milhem Pemberton‘ vertelt ons het verhaal van twee mensen die verbonden werden met elkaar door de Eerste Wereldoorlog, de Franse landbouwer Louis Milhem en de Canadese piloot Kapitein Frederick Despard Pemberton . Deze roos staat symbool voor daden van waardigheid en weerstand. Ze bloeit uitbundig van juni tot oktober met komvormige helderrode bloemen die verkleuren naar een licht karmijnroze en hun meeldraden tonen. De bloemen hebben een uitgesproken geur van kruiden en bloemen. Hun blad is donker glanzend groen.
Olivia Rose
Grote, zeer gevulde, komvormige roze bloemen met een sterke fruitige geur. De roos herbloeit goed de hele zomer door. Hoogte 90 cm.
Prins Alexander van België
De nieuwe roos ‘Prins Alexandre ’ vormt een lage struik met grote bloemen,in de beginfase klassiek gevormd en nadien komvormig openend als een pioen.
De bloemen zijn wit met een nuance van roze abrikoos in het centrum en hebben een sterke geur van mirre en rijpe peren.
Deze roos herbloeit uitbundig tussen juni en oktober. Opmerkelijk is het donkergroene harde glanzende blad. De takken hebben weinig tot geen stekels. Hoogte 60-80 cm.
De roos 'Prins Alexander' werd tijdens de plantendagen in La Feuillerie te Celles gedoopt door Prinses Léa.
Purple Splash
Opvallend wit en paars gestreepte klimroos, met grote halfgevulde bloemen die in grote trossen staan en goed herbloeien. Hoogte 200-300 cm.
Rosa amblyotis
Rechtopgaande struik met rood-roze enkele bloemen in kleine trossen. De plant is bijna stekelloos. Hoogte 150 cm.
Rosa giraldii var. nanothamnus (Boulenger)
In het Europa Rosarium van Sangerhausen (DE) merkten we deze prachtige compacte goed gevulde rozenstruik op. Ze heeft een zeer klein blad, vijf tot negen deelbladen, veel stekels en prachtige unieke langwerpig compacte ronde trossen met kleine roze enkele bloemen. De plant uit Sangerhausen is afkomstig van zaad van een plant van Palmengarten Frankfurt. Een zeldzame maar interessante rozenheester.
Rosa willmottiae (Hemsl.)
Hoge sierlijke struik met overhangende takken met een decoratief grijs-groen, varenachtig blad. De kleine donkere lila-roze enkele bloemen verschijnen in mei Tijdens de herfst tooit de plant zich met peervormige oranje-rode bottels. Hoogte 180 cm.
Rosa x cantabrigiensis
Struik met mooie overhangende takken en klein varenachtig blad samengesteld uit een 7 tot 11 deelbladen. Tijdens de maand mei bedekt met lichtgele enkele bloemen.
Rose de Alhambra
Een compacte struik met zeer gevulde rozetvormige, kleine roze bloemen. Ze hebbend de sterke geur van de oude rozen en bloeien van juni tot de eerste vorst. Hoogte 100-120 cm.
Souvenir de Trélazé
Donkerrood-violette bloemen met een paars hart en geurend. De grote bloemen zijn gevuld met opmerkelijke veel kleine bloembladen tussen de meeldraden. Hoogte 100-150 cm
Super Pink
Mooie, grote klassieke bloemen, diameter: 7-12 cm in een warm roze kleur zonder neventinten. Matig klimmende roos, zeer bloeirijk en bijzonder gezond. Sterke en zeer aangename geur.
Hoogte 200-250 cm.
The Poet's Wife
De komvormige gevulde bloemen zijn warm geel die kleurvast blijven, met crème-gele bloemblaadjes aan de buitenkant. De bloemen hebben een sterke fruitgeur met een vleugje limoen. De trossen tellen een zestal bloemen en staan op krachtige paars gekleurde takken. Hoogte 120 cm.