Assortiment & e-Commerce
Klassificatie: Grootbloemige Theehybriden
A Whiter Shade of Pale
Perfect klassiek gevormde, zeer geurende bloemen, wit met een roze blush. Hoogte 80-100 cm.
Adagio
Bloedrode bloemen op lange en krachtige stengel. Een voortreffelijke snijroos.
Hoogte 90 cm.
foto: www.bartvanleuven.com
Alec's Red
Grote rode roos, een jonge uitgave van een oud thema. Een roos zoals u meent dat een roos moet zijn: geurend.
Hoogte 100 cm.
Alpine Sunset

Geurende zeer grote bloemen perzikroze met abrikoze achterzijde.Glanzend fris groen blad.
Hoogte 70 cm.
Annapurna

Een zeer sterk geurende zuiver witte theehybride, goed doorbloeiend en uitstekend als snijroos.
Ashram

Klassieke theehybride met zeer grote abrikoos koper-oranje bloemen met een fruitige geur.
Hoogte 100-120 cm.
Augusta Luise

Grote ouderwets gevulde bloemen met prachtig kleurenspel van champagne roze tinten tot perzikkleuren en sterke fruitige theerozengeur. Goed herbloeiende soort met een stevig donkergroen blad.
Hoogte 80-100 cm.
Bel Ange
Dieproze, binnenzijde der bloemen glanzend lichtroze. Dit contrast is wondermooi. Edelgevormde bloem. Uiterst gezonde plant.
Hoogte 120 cm.
Gouden Medaille Kortrijk 1965.
Beverly

Foto Kordes
Herbloeiende zeer geurende bloemen, roze met verschillende nuances. Klassieke theehybride bloemvorm. Hoogte 80 cm.
Big Purple
Grote gevulde klassieke bloemen met een buitengewone krachtige lila kleur en sterke geur. Hoogte 100 cm.
Black Beauty

Goed doorbloeiende geurende theehybride met een prachtig diep rode kleur en een bijna zwarte achterzijde van de bloembladen. De bloemknoppen zijn zwart. Probeer de felle middagzon te vermijden, gedeeltelijke schaduw is beter om te voorkomen dat de zon de bloemen verbrand. Een ideale snijroos. Hoogte 120 cm.
Candlelight

Grote ouderwets gevulde goudgele bloemen met een sterke theerosengeur. De plant bloeit de hele zomer door en is groeikrachtig. Ideaal als snijroos, in een rozenperk of in de border tussen andere planten. Hoogte 80-100 cm.
Chandos Beauty Uitverkocht met blote wortel.

Zeer geurende klassieke theehybride, met goede herbloei. De bloemen zijn wit roze en in het centrum roze abrikoos. Een sterke, onderhoudsvriendelijke soort. Goed als haagplant, in perken, plantenborder en als snijroos. Hoogte 100-120 cm.
Commonwealth Glory
Geurende grote bloemen, in een zachte abrikoze tint die warmer is in het centrum van de bloem en crème aan de buitenzijde. Zoet en sterk geurend. Donker glanzend blad.
Hoogte 90 cm.
Dainty Bess

Grote enkele geurende bloemen, zacht zilver roze met gegolfde bloembladeren. Uitzonderlijk zijn de roze meeldraden. Recht opgroeiende struik met een donker groen blad.
Hoogte 100 cm.
Dame de Coeur

Prachtig gevormde bloem, helderrood in knop, donkerder tot blinkend bruinrood bij volledige openstand.
Hoogte 80 cm.
Zilveren Medaille Baden-Baden 1958.
Day Dream

Geurende grote komvormige donkerroze bloemen. Blad donker groen glanzend en resistent.
Hoogte 120 cm.
Deep Secret
Herbloeiende klassiek gevulde, sterk geurende bloemen, fluweelrood. Rechtopgaande groei. Glanzend donker groen blad. Hoogte 100 cm.
Double Delight
Fantastische roos. Werd in 1985 als meestgeliefde roos ter wereld verkozen. Roomwit centrum omzoomd met aardbeirood langs de randen. Hoog gecentreerde bloem die niet beter kan gemaakt worden. Sterk en geurend.
Hoogte 100 cm
Dream
Sterk geurende, gevulde roze bloemen.
Hoogte 80 cm
Elbflorenz

Elbflorenz wordt ook verkocht onder de namen ‘Line Renaud’, ‘The Anniversary Rose’ en ‘Forget-me-not’. Het is een sterke, naar fruit en oude rozen geurende theehybride, met grote komvormige, ouderwets gevulde bloemen. Hun kleur is donkerfuchsiaroze. De bloemen staan alleen of in trossen tot vier bloemen. De plant heeft een opgaande groei met een donkergroen, licht glanzend blad. Goed als snijbloem. Hoogte 100-120 cm.
Epoca
Donkerste rode roos. Gevulde bloem, met mooie ouderwetse vorm.
Hoogte 80 cm.
Eurosong
Lange, welgevormde spitse knop, licht roze op de buitenkant van de bloemblaadjes, donkerder roze aan de binnenkant. Stevig blinkend blad, winterhard en ongevoelig voor witziekte.
Hoogte 100 cm.
First Great Western
Herbloeiende zeer geurende medium tot grote gevulde bloemen, mauve met iets meer roze aan de buitenste bloembladeren. Bossige groei. Hoogte 100 cm
Frederic Chopin

Weelderig groeiende struik met een zeer mooi, overvloedig groen blad. Heeft lange bloemstengels waardoor het een uitstekende snijroos is. De bloemen zijn zeer groot, lichtgeel van kleur. Gelijkend op Mme. Meilland maar bezit meer geur.
Hoogte 120-150 cm
Hélène de Gerlache

Perfect gevormde roos met elegante lange knop. Crèmewit zeer subtiele kleur, in 't centrum bij het openen, zeer zacht zalmabrikoos, dubbel, volledig open heeft de bloem een ouderwetse vorm, zeer charmant, zeer geurend.
Hoogte 80 cm.
Zilveren Medaille Le Roeulx 1983.
Indépendance du Luxembourg

Gekozen door de Luxemburgse Rozenvereniging om het 150-jarig bestaan te vieren van het Groothertogdom. Deze grootbloemige theehybride met melkachtig witte buitenbladen en zacht zalmachtig roze binnenbladen is zeer geurend en heeft een perfecte vorm. De plant is heel gezond en weerstaat niet alleen ziekten maar ook ongunstige weersomstandigheden. Hoogte 80cm.
Indian Summer
Deze rijkbloeiende theehybride heeft grote (8 cm) gevulde bloemen, oranje abrikoos bij de aanvang en verblekend naar crème. De bloemen hebben een sterke zoete geur. Het blad is donker, glanzend en gezond. De plant wordt 80 cm hoog wat laag is voor een roos binnen deze groep.
Ingrid Bergman
Grote donkerrode bloemen, hoog op het prachtige gewas, licht geurend.
Hoogte 80 cm.
Johann Wolfgang von Goethe
De zeer grote ouderwets gevulde bloemen hebben een sterke zoete fruitgeur. Ze starten donker rood en verkleuren naar karmijn roze. Het blad is middelgroen. Hoogte 100-120 cm.
Just Joey
Een bronskleurige, volle, mooie gevormde roos. Middelmatige groei maar wel rijkbloeiend. Sterk geurend. Eén van de meest geliefde rozen ter wereld.
Hoogte 80 cm.
foto: www.bartvanleuven.com
Lady Hillingdon

'Lady Hillingdon' is een oude theeroos met grote diep abrikoos gele losse bloemen die verbleken, ze hebben een sterke theegeur typisch voor de theerozen. Hoogte 100-150 cm.
Le Grand Huit

Een klassieke theehybride met grote donker rode, zeer geurende rozen. Opvallend is het donker glanzend blad dat bij aanvang rood bruin getint is. Hoogte 80-100 cm.
Lovely Kiss

Grote klassiek gevormde bloemen, licht roze naar wit met sterke geur. Hoogte 100 cm.
Madame A. Meilland
De meest geliefde roos ter wereld. Diep kanariegeel met roze tot karmijnrode randen.
Hoogte 100 cm.
Madame Louis Lens
Een geurende oude theehybride met grote klassiek gevormde zuiver witte bloemen die doorbloeien op lange stevige takken. Het blad is gezond. Hoogte : 120 cm.
Manou Meilland
Zeer gevulde grote zacht geurende bloemen met een intense donker mauve roze kleur, ook wel bengaalsroze genoemd. Deze roos staat geklasseerd als theehybride maar heeft 3 à 9 bloemen per tros. 'Manou Meilland' is een gevestigde waarde door haar bloeirijkheid en gezondheid. Hoogte 80-100 cm.
Montigny-le-Tilleul

Mooie donkerrode brede bloem met appelgeur. Rechtopgaande groei. Uitstekend als snijroos. Hoogte 150 cm.
Mrs. Oakley Fisher

Prachtige, enkelvoudige en geurende bloemen met gegolfde bloemblaadjes en opvallende meeldraden. Koper-oranje naar goudgeel verkleurend. Het jong blad en takken zijn bruin-rood.
Hoogte 120 cm.
Myriam
Zeer gevulde, grote, geurende, licht roze bloemen. Ideale snijroos.
Hoogte 120 cm.
Nigrette Uitverkocht met blote wortel.
De donker zwartrode bloemen van deze soort zijn middelgroot, gevuld en licht geurend. Gevoelig voor blackspot... maar een speciale kleur.
Hoogte 60-80 cm.
foto: www.bartvanleuven.com foto: www.bartvanleuven.com foto: www.bartvanleuven.com
Ophelia

Zeer licht roze bloemen, licht crèmegeel aan de basis van de bloembladen,verbloeiend tot bijna wit. De eerste roos met deze klassiek gevormde bloem. Zeer intens geurend. Rond en glanzend blad.
Hoogte 90 cm
Papa Meilland

Volgens sommigen is dit de meest geurende theehybride. Het blijft een klassieker bij de rode grootbloemigen, maar het is niet de gemakkelijkste tuinroos. Deze soort is gevoelig voor sterrenroetdauw en heeft soms problemen bij sterke vorst. Anderzijds zijn de klassiek gevulde grote donkerfluweelrode bloemen prachtig. Wereldtoproos 1988.
Hoogte 100 cm.
Pascali
De mooiste witte roos met de talrijkste onderscheidingen over de hele wereld. Flinke stengels. Onberispelijk gevormde bloemen. Ongevoelig voor regen.
Hoogte 120 cm.
foto: www.bartvanleuven.com
Prince Jardinier

Licht roze, zeer geurende en klassiek gevormde bloem. De plant heeft een aantrekkelijk donker groen glanzend blad. Hoogte 80-120 cm.
Prins Alexander van België
De nieuwe roos ‘Prins Alexandre ’ vormt een lage struik met grote bloemen,in de beginfase klassiek gevormd en nadien komvormig openend als een pioen.
De bloemen zijn wit met een nuance van roze abrikoos in het centrum en hebben een sterke geur van mirre en rijpe peren.
Deze roos herbloeit uitbundig tussen juni en oktober. Opmerkelijk is het donkergroene harde glanzende blad. De takken hebben weinig tot geen stekels. Hoogte 60-80 cm.
De roos 'Prins Alexander' werd tijdens de plantendagen in La Feuillerie te Celles gedoopt door Prinses Léa.
Pullman Orient Express
Grote klassieke geurende snijbloem met opmerkelijk kleur: geel met bengaals roze rand. Gezonde plant met donker groen blad.
Hoogte 90 cm.
Queen Elisabeth
Zeer frisse bloemen, betoverende zuiver zilverroze kleur. Een van de allerbeste ter wereld.
Hoogte 120-150 cm.
Silver Anniversary

Een mooie klassiek gevormde roos met sierlijke lange bloemknoppen. De bloemen zijn zuiver wit, hebben een fruitige geur en staan in tros. Het blad is middelgroen en sterk glanzend.
Deze roos heeft ook als synobiem 'Karen Blixen', genoemd naar Barones Karen von Blixen-Finecke (1885-1962), gekend voor haar boek 'Out of Africa'.
Hoogte 100-120 cm.
Terracotta Uitverkocht met blote wortel.

Licht geurende terracotta rood-bruine bloemen. Deze theehybride is zeer goed als snijbloem.
Hoogte 100-120 cm.
Tiffany
Langwerpige bloemknoppen, roze bloemen met veranderende tinten van geel en zalm, zeer geurend.
Hoogte 100 cm.
Triomphe du Luxembourg

Sterke oude theeroos met bolvormige bloemknoppen waaruit zeer gevulde zoet geurende bloemen ontluiken, crème roze en donkerder achterzijde van de bloemblaadjes. In het centrum zit een zalm roze tint. De plant heeft bruin paarse stelen. Hoogte 120 cm. Deze theeroos is genoemd naar de 'Luxemburgse tuin' waar Hardy werkte.
Warm Wishes

Heeft de charme en vorm van de oude rozen, is zeer bloeirijk, geurend en roze.
Hoogte 100 cm.