Assortiment & e-Commerce
Klassificatie: Trosrozelaars
Absolutely Fabulous
De ouderwets gevulde bloemen verkleuren van geel naar botergeel en geuren sterk naar zoethout. Hoogte 80 cm. Kreeg de onderscheiding Rose of the Year in 2009 (UK)
Alissar Princess of Phoenicia
De halfgevulde licht geurende bloemen openen crèmekleurig en worden roze. De verwandschap met Rosa persica geeft deze roos een sterke donker karmozijnrode vlek in het centrum. Donker groen, semi glanzend en gezond blad. Hoogte 120 cm.
Amber Queen

Trosroos met geurende mooie gevormde amberkleurige bloemen. Roodachtig groene bladeren. Hoogte: 60 cm.
Anda
Enkelvoudige kleine bloemen in grote trossen, bloedrood, aanhoudend bloeiend.
Hoogte 40 cm.
Bronzen Medaille Baden-Baden 1981.
Angel Eyes
De gevulde bloemen zijn zacht lila roze met een donker karmozijn centrum. Hoogte 80 cm.
Apricot Nectar

Grote welriekende dubbele bloem, geel- pasteloranje overgaande naar oranjeroze. Buitengewoon bloeirijk. Hoogte 80 cm.
Aprikola
Een trosroos met middelgrote, licht geurende, gevulde bloemen met aantrekkelijke krachtig abrikoos tot roze kleur.
Hoogte 60 cm.
Arthur Bell
Grote gevulde geurende bloemen, goudgeel iets verblekend bij het uitbloeien. Gezonde struik met blinkend blad.
Beauregard
Deze doorbloeiende trosroos is speciaal door zijn reuze trossen van 24 tot 60 bloemen die in de knop rood zijn, rood openen met een geel hart om via vele nuances van roze te verbloeien naar licht roze. De achterzijde van de bloembladen zijn licht zalm crème en geel aan de basis. De veranderende kleuren garanderen een vrolijk en leuk effect. De bloemen zijn halfgevuld en tonen hun gele meeldraden die een lichte geur van fruit en bloemen hebben. ‘Beauregard’ heeft een licht overhangende groei, het blad is donker groen, glanzend en lancetvormig. Ideaal voor perken, tussen vaste planten in de border of in pot. Hoogte 60-80 cm.
Blue for You
Floribunda met grote halfgevulde zeer geurende bloemen. Ze hebben een aparte kleur: mauve paars met een beetje wit in het centrum en verkleuren naar blauw. Hoogte 100 cm.
Bonica
Sierlijke roze bloemen die naar wit verkleuren. Zeer bloeirijke struik die ook goed de grond bedekt. Hoogte 60-80 cm.
Bukavu
Bloeirijke struik afkomstig van Rush, met grote trossen karmijnrode bloemen. Het centrum van de bloem is wit. De bloem is zeer weersbestendig. Ideaal als haagplant, tussen vaste planten en als snijroos. Hoogte 120 cm. Deze roos werd in 2006 verkocht als humanitaire roos ten voordele van de projecten van de vzw LOUVAIN Développement in de Congolese stad Bukavu. (http://www.louvaindev.org). Gouden Medaille Genève 1999. Eerste prijs Heesterrozen te Hradec Kralove.
Burgundy Ice Uitverkocht met blote wortel.

Synoniem Burgundy Iceberg. Sport van de roos ‘Schneewittchen’ of ‘Iceberg’, gevonden in een tuin in Tasmanië. Donkerrood-paars verblekend bij het verbloeien. Hoogte 80-100 cm.
Cécile Brunner

Compacte lage soort voortdurend bloeiend met kleine lichtroze mooi gevormde bloemetjes. Uiterst geschikt voor randen, op voorgrond in de border of in pot. Hoogte 40-50 cm.
Café Uitverkocht met blote wortel.

Trosroos met grote gevulde geurende bloemen. Hun speciale kleur kunnen we omschrijven als koffie met melk. Hoogte 80 cm.
Charmy Nicole
Laag trosroosje met gevulde geurende bloemen, wit met een roze randje. Zeer goed herbloeiend. Hoogte 40-50 cm. Dit charmant roosje is een creatie van de Japanse kweker Mizutani die in zijn catalogus heel wat Lens-rozen heeft.
Christopher Colombus

Halfgevulde licht geurende bloemen, zacht crème roze, met vele hevig kersrode strepen, in prachtige trossen. Heeft een gezond donker groen glanzend blad. Hoogte 60 cm.
Cimarosa
Middelmatig grote, zeer dubbele, ouderwets geboetseerde rozen, met bleek zalmoranje platte bloemen. Het groen loof met roodachtige schijn is een degelijke achtergrond voor deze sierlijke kleur. Een welriekende “ Belgian English Rose”.
Certificaat van Verdienste Kortrijk 1990 en 1991.
Hoogte 60 cm.
Easy Going

Trossen met diep abrikoos, amber-goudkleurige gevulde, fruitig geurende bloemen. Het blad is licht groen, groot en glanzend. Hoogte 90 cm.
Edith Holden
Halfgevulde bloemen, roest bruin met geel centrum, licht geurend. Kleine oranje bottels. Hoogte 80 cm.
Edouard Vermeulen
De trosroos ‘Edouard Vermeulen’ heeft een uitzonderlijke kleur, licht lila met roze en nuances van oud roze en perkament. De bloem is komvormige gevuld bij aanvang en gaat zich openen om haar meeldraden te tonen. Ze is geurend, we vinden er een combinatie van citrus en fruit. De bloemen staan in grote trossen van 7 tot 30 bloemen.
De roos ‘Edouard Vermeulen’ heeft een blinkend sterk blad. Hoogte 80-100 cm.
De roos is genoemd naar Edouard Vermeulen, de ontwerper van het modehuis Natan , tevens koninklijk couturier laat zich graag inspireren door de natuur.
Empereur Charles IV
De bloemen van deze trosroos zijn komvormig, bijna bolvormig gevuld waardoor ze op de oude rozen gelijken. Opvallend is hun intens violet, fuchsia roze kleur en hun sterke geur van mirre en meiklokjes. Deze heeft een recht opgaande groei en bloeit continu door van juni tot oktober. Hoogte 80-100 cm, plantafstand 45 cm.
In het kader van de viering van de 700ste geboorteverjaardag van Karel IV (1316-1378) werd deze roos in Luxemburg, in de Tsjechische ambassade gedoopt. Karel IV, koning van Bohemen,keizer van het Heilige Roomse Rijk en afkomstig van het Huis Luxemburg werd tijdens de Middeleeuwen als een van de belangrijkste vorsten van zijn tijd gezien.
Certificaat Den Haag 2017
Eye of the Tiger
Deze lage trosroos heeft enkele bloemen, geel met een rood oog en verblekend naar wit met een donker roze oog.
Eyes For You
Deze hulthemia hybride heeft halfgevulde tot dubbele bloemen, aanvankelijk licht lila roze verblekend naar bijna wit met een donker paars centrum. Een compact groeiend opgaand struikje. Goede snijroos. Hoogte 60 cm
Eyes on Me

'Eyes on Me'ook gekend onder de synoniemen 'Peace and Love' en 'Bright as a Button' is een doorbloeiende licht geurende trosroos. De enkele bloemen vallen op door hun licht roze tot roze kleur en de bordeauxrode vlek in het centrum. Dit laatste is typisch voor de hulthemia hybriden. De plant heeft een donkergroen gezond glanzend blad. Hoogte 100 cm.
Fairy Queen ®
Deze roos heeft dezelfde groeiwijze en eigenschappen als The Fairy en Lovely Fairy. De bloemen zijn donkerrood. Zeer goede variëteit, geschikt voor plantenbakken, massiefbeplanting en vaste plantenborder. Doorbloeiend, weer en wind bestendig. Hoogte: 40-60 cm.
Foto Roger Willeghems
Favorite
Licht zalmroze grote bloemen, leggen zich plat open en geven alzo een groot kleuroppervlakte. Zeer weelderig bloeiend.
Een van de laagste floribunda’s: 40-50cm.
Zilveren Medaille Kortrijk 1982.
Fellowship

Bloeirijke oranje trosroos, met halfgevulde geurende bloemen. Krachtige groei en doorbloeiend. Hoogte 90-100 cm.
For Your Eyes Only
Hulthemia hybride met enkele bloemen. De bloemen zijn rozen en hebben een zalm abrikoos kleurige nuance en een typisch donkere vlek in het centrum van de bloem. Het blad is glanzend en gezondblad. Doorbloeiende floribunda. Hoogte 60-80 cm.
Garance
De rode trosroos Garance heeft grote bloemen die heerlijk geuren en zeer goed doorbloeien. Ze vormt een blikvanger op afstand. De plant heeft een aantrekkelijk midden groen glanzend blad. Hoogte 100 cm, plantafstand 50 cm. 'Garance' werd in Verdun geïntroduceerd naar aanleiding van de herdenking van 100 jaar Groote Oorlog te Verdun, de slag om Verdun, 21 mei 2016. Garance is genoemd naar de plant met Nederlandse naam 'Meekrap' (Mee) die vroeger als grondstof voor rode kleurstof gebruikt werd. De naam verwijst naar 'le pantalon garance' , de roodkleurige broeken van de Franse soldaten destijds. Het is in Frankrijk ook een meisjesnaam.
Golden Memories
In 2004 verkozen tot roos van het jaar in Groot-Brittannië omwille van zijn lange bloei. De hele zomer door verschijnen trossen met middelgrote gouden gele halfgevulde bloemen. De plant heeft een glanzend blad. Hoogte 50-60 cm.
Grand-Duc Henri

Zeer gevulde, bolvormige bloemen, zalm oranje en licht geurend. De jonge scheuten zijn donker bruin en zorgen voor een mooi contrast.
Hoogte 60-80 cm.
Grande-Duchesse Maria Teresa
Bloeirijke, geurende trosroos met grote bloemen. Een prachtig contrast wordt gevormd door de combinatie van donkerroze bloemknoppen, de gesloten roze gevulde bloemen bij het ontluiken en de open bloemen die hun goudgele meeldraden tonen.
Greensleeves

Halfgevulde groene bloemen, goed voor bloemschikken. Donker groen blad, blijft wel ijl aan de basis van de plant. Hoogte 60 cm.
Gruss an Aachen

Vrij grote, pioenachtig gevulde bloemen die verbloeien van lichtroze naar crème-wit. Charmante bloeirijke bossige plant. Hoogte 60 cm.
Hanky Panky

Een trosroos met rood oranje en witte strepen. De komvormige bloemen zijn bij aanvang gesloten en openen om hun meeldraden te tonen. De roos bloeit uitbundig de hele zomer door.
Hot Chocolate
Unieke kleur: roest oranje kleurige knop openend naar een rijk rood bruin. Gezond glanzend donker groen blad.
Irene Watts
Trosroos met grote gevulde bloemen, geurend, ivoor met roze tint die dieper van kleur is in het centrum. Donker groen mat blad. Hoogte 50 cm.
Kanegem

Grote vlak openliggende bloemen met een intense oranjerode gloed. Bloeit zonder ophouden met weelderige trossen.
Hoogte 80-100 cm.
Katharina Zeimet
Zuiver wit. Dikke trossen met kleine bloemen. Fijne geur. Uitstekend voor randen. Hoogte: 30-40cm
L' Aimant
Zeer geurende, gevulde, licht roze bloemen met zalmachtige ondertoon. Gezond blad. Hoogte: 90 cm.
Lions-Rose
Middelgrote goed gevulde, aangenaam geurende bloemen, crème wit welke soms een zweem abrikoos roze kunnen hebben. Hoogte : 60 cm.
Little White Pet
Sport van Félicité et Perpétue, kleine, dubbele crème-witte bloempjes in trossen. Hoogte 40 cm.
Louis' Double Rush
Net zoals Rush heeft deze variëteit een goede en lange herbloei. De bloemknoppen zijn rood, de gevulde bloemen met een doorsnede van 5-7 cm hebben een roze nuance aan het uiteinde van bloembladeren en zijn wit in het centrum. Het blad is stevig, gezond en glanzend donker groen, het jonge loof is bruin. Uitstekend als perkroos, natuurlijke hagen, solitair of gecombineerd met vaste planten in de border.
Hoogte 120 cm.
Louise Pommery Uitverkocht met blote wortel.
Een bloeirijke roos met grote klassiek gevormde bloemen in trossen, licht roze in het centrum en bijna wit aan de buitenkant. De bloemen zijn licht geurend en zeer goed herbloeiend. Uiterst geschikt in pot. Hoogte 50 cm.
Lovania

Elke goed ontwikkelde tak is een grote bloemtuil met kleine dubbele scharlakenrode bloemen (ongeveer 3 cm diameter), kleurvast. Lovania lijkt op The Fairy maar is rood. De bladeren van de plant zijn klein.
Hoogte: 80-100 cm.
Certificaat Kortrijk 1977.
Love Letter
Fijne elegante roomwitte knoppen. Bij het openen, ontwaart men het centrum een frisse citroengele kleur. Zeer rijkbloeiend tot laat in de herfst en gezond.
Hoogte 60-80 cm.
Zilveren Medaille Kortrijk 1979.
foto: www.bartvanleuven.com
Lovely Fairy ®
Deze roos heeft dezelfde groeiwijze en eigenschappen als The Fairy. De bloemen zijn donkerroze. Zeer goede variëteit, geschikt voor plantenbakken, massiefbeplanting en vaste plantenborder. Doorbloeiend, weer en wind bestendig. Hoogte: 40-60 cm.
Lovely Fairy en Astrantia 'Buckland'
Maïsha-Bomoyi

De roos 'Maïsha' krijgt de nieuwe naam Maïsha-Bomoyi. Ze heeft halfgevulde platte bloemen die hun meeldraden tonen. De bloemen staan in trossen van 3 tot 14. Ieder bloemblad is donker roze veranderend naar lila roze aan de boord en geel in het centrum. De verschillende kleurschakeringen zorgen voor een levendig kleurenspel.De goede geur is een troef. De rechtopgaande trosroos wordt 60-80 cm hoog en is 40 cm breed. ‘Maisha’ betekent in het Swahili net als ‘Bomoyi’ in het Lingala ‘Leven’. De roos 'Maïsha-Bomoyi' wordt het volgende jaar als humanitaire roos verkocht door De VZW Aide aux Enfants du monde uit Charleroi.Waalse en Vlaamse vrienden ondersteunen projecten in Tshela, Kongo-Central met als doel: het realiseren van zelfvoorzieningen.Ze hielpen bij de bouw van drie drinkwaterputten, een naaiatelier voor alleenstaande moeders, een kleuter- en een lagere school, een bakkerij, een steenbakkerij, … Meer informatie over deze vzw vindt u op http://aem-projet-tshela.simplesite.com/ Prijs blote wortel: 17 euro Prijs pot 4l: 20 euro
Mamouche
Een charmante trosroos met delicate kleuren geïntroduceerd ter ere van een grootmoeder die heel veel van rozen hield. De bloemknoppen zijn rood roze en openen tot halfgevulde lila-roze komvormige bloemen met een licht abrikoos kleurige ondertoon. Bij het verouderen verbleken de bloemen en openen tot een platte schaalvormige bloem die zijn meeldraden toont. Een lichte fruitige geur is aanwezig. De bloemen hebben een doorsnede van 6-7 cm en staan in trossen van 3 tot 23 bloemen aan overhangende takken. Opmerkelijk zijn de jonge scheuten die paars-bruinachtig zijn en daarna verkleuren naar donker groen.
Hoogte 60 cm.
Marc's Jubilee
Deze trosroos telt een twaalftal mandarijnoranje middelgrote bloemen per tros die zeer gevuld zijn zoals de oude rozen en die een aangename fruitige geur hebben. De plant heeft een stevig glanzend groen blad en een rechtopgaande groei. Hoogte 120 cm.
Margaret Merril

Parelwit met rozige schijn, een volmaakte mooigevulde bloem, bijzonder sterk geurend, fris, gezonde groei en rijkbloeiend. Hoogte 80-100 cm.
Maria Mathilda
Halfdubbele bloem, wit met rozige schijn en een oranje rondom. Kunstig uitzicht. Gezonde en groeikrachtige plant. Gouden Roos Den Haag 1981. Toproos Nederland 1982. Oesterreichisches Rosenprüfzeugnis Baden bei Wien 3de prijs 1991.
Hoogte 80-100 cm.
Maria Teresa
Ouderwets aandoende charmante roos, met fijn licht roze porseleinkleurige bloemen welke zich bekervormig openen. De plant ontwikkelt flinke takken met fris groen blad waar de bloemen los verspreid op voorkomen. Prima roos om als snijbloem te gebruiken.
Hoogte 70cm.
Oesterreichisches Rosenprüfzeugnis Baden bei Wien. 5de prijs 1991.
Marie Pavic
Zeer elegante roosjes, dubbel mooi openend, wit met iets rozigs. Een zeer mooi roosje uit vroegere tijden. Fijn geurend. 40-50cm
Marie-Louise Velge

Fijngeurende halfgevulde lichtroze bloem met witte ondertoon. Hoogte 80 cm.
Melglory
Weelderig bloeiende gezonde roos met donkerrode bloemen. Hoogte: 60-80 cm.
Melrose
Zeer bloeirijke en gezonde variëteit met bengaalsroze, licht geurende, gevulde bloemen. Hoogte 60 cm.
Mevrouw Nathalie Nypels

Een goed doorbloeiende trosroos met geurende middelgrote halfgevulde roze bloemen.Het is een lage struik met gespreide groeiwijze. Hoogte 50-60 cm.
Milhem Pemberton
De trosroos ‚Milhem Pemberton‘ vertelt ons het verhaal van twee mensen die verbonden werden met elkaar door de Eerste Wereldoorlog, de Franse landbouwer Louis Milhem en de Canadese piloot Kapitein Frederick Despard Pemberton . Deze roos staat symbool voor daden van waardigheid en weerstand. Ze bloeit uitbundig van juni tot oktober met komvormige helderrode bloemen die verkleuren naar een licht karmijnroze en hun meeldraden tonen. De bloemen hebben een uitgesproken geur van kruiden en bloemen. Hun blad is donker glanzend groen.
Miss Fine
'Miss Fine' is een floribunda met grote ouderwets gevulde bloemen die tevens op een pioen lijken. De bloemen hebben heel veel bloemblaadjes die golvend zijn aan het uiteinde, geel in het centrum en crème wit aan de buitenkant. Ze hebben een frisse geur van bloemen en fruit en herbloeien de hele zomer goed door. Sterke recht opgaande struik met glanzend blad.
Mme. Norbert Levavasseur
Kleine halfgevulde karmijnrode bloemen, iets lichter in het centrum. Zeer goede herbloei. Deze oude polyantha is zeer bloeirijk en gezond. Hoogte 50 cm.
Nina

Kleine halfgevulde bloemen in grote trossen geschikt, die hun schitterende meeldraden tonen. Zeer bloeirijk, een aanrader voor potten of bakken. Hoogte 80 cm.
Oranges 'n Lemons
Licht geurende, tweekleurig gestreepte trosroos, rood met oranje, goudgele strepen. Glanzend, donkergroen blad. Goed in bloemen en rozenperken. Verdraagt goed hitte maar minder regen.
Paul Crampel

Kleine dubbele oranje bloemen in grote trossen. Zeer bloeirijk. Deze oude polyantha is eer bloeirijk en ziekte resistent. Hoogte 50-60 cm.
Poustinia
Grote gevulde geurende bloemen. Crème-wit aan de buitenkant en geel-abrikoos in het centrum. Zeer gezond. Hoogte 80 cm.
Preservation
Deze floribunda heeft grote gevulde goed geurende bloemen. De kleur is een mooi rood en de bloemen herbloeien goed. Hoogte 80-100 cm
Princesse Josephine Charlotte
Kleine gevulde, roze bloempjes in dichte trossen. Tot 20 bloempjes per tros.
Red Abundance
Stralend donker rode trosroos met komvormig gevulde bloemen die een aangename geur van kruiden en citroen hebben. Een ideale perkroos die iedereen bekoord. Hoogte 80 cm.
Rhapsody in Blue

Donker purperviolette halfgevulde bloemen met wit centrum en gele meeldraden, die naar grijsblauw verkleuren. De plant struikt goed en wordt 120 cm. hoog De blauwste roos die momenteel in de handel te vinden is.
Rose de la Petite Chabote

Kleine komvormige gevulde bloemen lichtroze naar bijna wit verkleurend, met een fijne geur. De trossen tellen 15 tot 45 bloemen. Bossig struikend met een sterk donker blad die 5 tot 7 deelbladen telt. Als tuinplant kunt u ze gebruiken als lage heester tussen vaste planten, als haagplant of perkroos.
Hoogte 80 cm.
Rush
Een rechtstreekse afstammeling in eerste lijn van een botanische specie: Rosa multiflora, doch doorbloeiend, terwijl de specierozen maar één bloeiperiode kennen. Deze roos bloeit inderdaad door, de hele zomer tot zeer laat, soms tot in december. Hiermee wordt glansrijk een nieuw tijdstip op gebied van perkrozen ingeleid. Naargelang de snoeiwijze kan deze rozelaar voor perken of als heester gebruikt worden. De plantafstand in perken is 60 cm, wat zeer economisch uitvalt. Om als heester te gebruiken, laat men de plantafstand breder dan 1 m zijn. Vijf planten beslaan 1,50 m² en groeien 1,50 m hoog. Het volume wordt één bloeiend geheel. Fantastisch! De grote enkele bloemen in grote trossen bloeiend, zijn een veranderend roze met wit hart en doen charmant en fris aan. Nieuwe takken komen steeds weer uit het groeipunt en vernieuwen zodoende de bloei. De enorme bloeirijkheid en de bloeiwijze van deze variëteit verheffen haar boven het alledaagse. Grande Rose du Siècle Lyon 1982. Gouden medailles Rome en Monza 1982. Zilveren medailles Le Roeulx 1981, Baden-Baden en Kortrijk 1982 en 1984. Eerste Prijs voor Landschapsrozen Parijs 1986. Groot Zilver Den Haag 1987. Groot Goud Den Haag 1988. Österreichisches Rosenprüfzeugnis Baden bei Wien: 1 ste prijs 1991.
foto: www.bartvanleuven.com
Scentimental
Iedere bloem is uniek door zijn variatie aan strepen die rood en wit zijn. Ook de onderkant van de bloemblaadjes vertonen strepen.De kleuren variëren van dieproos naar donker roze met verschillende tinten van wit. De grote gevulde bloemen staan in trossen en hebben een sterke zoete, kruidige geur.
Schneewittchen

Rijkbloeiend, vormt vlug een zware plant. Tamelijk grote halfdubbele zuiverwit blijvende bloemen. Een overvloed van grote witte vlakke bloemen. Zeer geschikt voor perken. Een van de meest geliefde rozen ter wereld.
Schneewittchen (Lambert 1901)
Oude polyantha roos met kleine witte halfgevulde bloemen in tros, licht geurend en doorbloeiend. Bijna doornloos, botteltjes in herfst.
Hoogte 50 cm.
Sexy Rexy
Zeer bloeirijke variëteit met roze tot lichtroze, gevulde, camelia achtige bloemen. Ze zijn licht geurend en staan in grote trossen. Hoogte 60 cm.
Smiling Eyes

Compacte trosroos met licht abrikoos naar roze verkleurende enkele bloemen met een roos centrum. Hoogte 50 cm.
Sourire de Sylvie
Deze roos is een pareltje. Het is een uitstekende lage trosroos voor de moderne tuin door zijn elegantie en zijn continue bloei in trossen. De bloemen zijn dubbel, komvormig en geurend. Het blad is opvallend donker groen en glanzend. De jonge scheuten zijn bruin getint. Hoogte 50 cm.
Stéphanie d'Ursel
Wie eenmaal de grote bijna enkele bloemen in zacht abrikoos naar witte tinten heeft gezien wil deze roos onmiddellijk voor zijn tuin. De elegante klassieke bloemknoppen en de pas geopende bloemen zijn zacht abrikoos geel en verkleuren van crème geel naar wit. De meeldraden hebben de aangename geur van meiklokjes met een vleugje citroen en trekken bijen aan. De bloemen zijn bestendig tegen regen. Ze bloeien uitbundig tussen juni en oktober. Het is tevens een uitstekende snijroos. Hoogte 120 cm.
Super Trouper

Dubbele klassiek gevormde middelgrote bloemen die stralen door hun levendig oranje kleur, weersbestendig en goed houdbaar zijn. Het blad is donker groen en sterk. Hoogte 80 cm. Zoals in het liedje van Abba: “Super Trouper – shining like the sun, smiling having fun, feeling like a number one!” (© Benny Andersson/Bjorn Ulvaeus).
Sylvie Leblanc
Een kleine lage struik met fris groen blad. De bloemen komen voor in dichte trossen, dubbel, pomponachtig en zuiver wit.
Hoogte 40-60 cm.
Bronzen Medaille Madrid 1992.
Certificaat Kortrijk 1992
Tatton
Grote komvormige gevulde oranje bloemen met een fruitige geur. Goede herbloei. Hoogte 60-80 cm.
The Fairy

Kleine zachtroze roosjes in grote trossen gedragen. De plant met blinkend blad is zeer gezond en bijzonder lang bloeiend tot Kerstmis. 40-50 cm.
The Faun
Gevulde, middelgrote, roze bloemen op overhangende takken. Zelfde groeiwijze als The Fairy, doch bloemen zijn groter en iets donkerder.
Thukela
Gracieus is deze trosroos met grote gevulde geurende bloemen , wit met een zachte tint van abrikoos of licht roze in het centrum. De geur is aangenaam met een ondertoon van mirre. Het blad is donkergroen en glanzend. Tijdens de herfst verschijnen grote bottels. Hoogte 80-100 cm. Ter herinnering aan een Zuid-Afrikaanse vrouw, vernoemd naar de rivier Tugela, in Zulu 'Thukela'.
Tickled Pink

Bloeirijke floribunda met zeer mooi gevulde zacht geurende roze bloemen. Een zeer gezond variëteit. Hoogte 100 cm. Rose of the Year UK, 2007.
Trianon

Een zeer bloeirijke struik die alle arbustieve kwaliteiten verenigt. De bloemen zijn halfdubbel en gracieus in hun eenvoud. De kleur is porselein lichtroze met een pastelgele schakering naar het midden toe. De buigzame stengels zijn zeer goed te gebruiken voor boeketarrangementen. De plant is ontzettend gezond en het blad donker en blinkend.
Hoogte 60-90 cm.
Certificaat Le Roeulx 1990.
Vanilla Cream

Een trosroosje met gele komvormige bloemetjes die verkleuren naar crème. De bloemen zijn geurend. Het blad is glanzend lichtgroen.
Hoogte 60 cm.
Wavria

Zeer bloeirijke trosroosje met dubbele warm rode bloemen. Hoogte 50-60 cm. Zilveren Medaille Kortrijk 1976.
Yvonne Rabier

Een uitstekende oude polyantha met grote trossen van witte gevulde geurende bloemen. Hoogte 50 cm.