Assortiment & e-Commerce
Zoeken
Naam Zoeken
Rozen  Planten  Toebehoren  Nieuwe Lens creaties  Nieuw in ons assortiment 
Nieuwe Lens creaties
Absolument Claude
Een frisse verschijning is deze heesterroos ‘Absolument Claude’. Uit de sierlijke oranje abrikooskleurige bloemknoppen verschijnen klassiek gevulde bloemen die zich al vlug plat gaan openen om hun meeldraden te tonen. De bloemen zijn wit in het centrum met veranderende nuances van abrikoos oranje en licht roze aan het uiteinde van de bloemblaadjes. Ze bezitten de aangename en zachte geur van bloemen. De rozen staan in ronde trossen die 7 tot 22 bloemen tellen. Het is een bijenplant, we merkten dat de meeldraden bijen en insecten aantrekken. De roos ‘Absolument Claude’ heeft een blinkend donker groen sterk blad. De groei is recht opgaand en de plant wordt 120-150 cm hoog.
Château de Munsbach
Een heester met licht geurende, botergele komvormig gevulde bloemen die naar crème verbleken. Opvallend zijn de ronde trossen die tot 30 bloemen kunnen tellen en op stevige takken staan. De plant heeft een rechtopgaande groei .Het blad is donker glanzend groen, het jonge blad is bleker. Hoogte 120-150 cm. De roos ‘Château de Munsbach’ is genoemd naar de openbare rozentuin bij het kasteel van Munsbach, aangelegd en onderhouden door de Luxemburgse rozenvereniging waar een collectie rozen met Luxemburgse namen is aangeplant.
Comtesse André d'Oultremont
Gravin André d’Oultremont heeft een bijzondere voorkeur en liefde voor rozen en deelde die met Gravin Michel d’Ursel. De uitbundig bloeiende roos in licht pastelroze, crème witte tint past uitstekend bij deze gepassioneerde rozen- en bloemenliefhebber. De middelgrote bloemen zijn halfgevuld en tonen hun meeldraden, ze staan in zeer grote trossen en tellen tot 34 bloemen. Tevens geuren ze naar bloemen en kruiden. Dit compacte struikje geeft ons een gevoel van vrolijkheid, blijheid. Hoogte 60 cm.
Empereur Charles IV
De bloemen van deze trosroos zijn komvormig, bijna bolvormig gevuld waardoor ze op de oude rozen gelijken. Opvallend is hun intens violet, fuchsia roze kleur en hun sterke geur van mirre en meiklokjes. Deze heeft een recht opgaande groei en bloeit continu door van juni tot oktober. Hoogte 80-100 cm, plantafstand 45 cm.
In het kader van de viering van de 700ste geboorteverjaardag van Karel IV (1316-1378) werd deze roos in Luxemburg, in de Tsjechische ambassade gedoopt. Karel IV, koning van Bohemen,keizer van het Heilige Roomse Rijk en afkomstig van het Huis Luxemburg werd tijdens de Middeleeuwen als een van de belangrijkste vorsten van zijn tijd gezien.
Certificaat Den Haag 2017
Henrianne de Gerlache
Deze sierlijke heester heeft kleine bloemen die in grote piramidale trossen van 50 tot 100 bloemen staan. Ze zijn komvormige gevuld en openen tot platte bloemen die hun meeldraden tonen waardoor het een bijen plant is. De bloemen zijn wit in het centrum met veranderende roze tinten en hebben de fijne bloemengeur van Rosa multiflora. De plant groeit struikvormig, met overhangende takken die stekelloos zijn. Het blad is gezond, midden groen en glanzend, het bestaat uit 7 tot 9 deelbladen.De plant wordt 120 cm hoog en 100 cm breed.
De roos 'Henrianne de Gerlache' behaalde volgende prijzen op de internationale rozenconcours: een zilveren medaille in Monza in 2014, beste landschapsroos in Barcelone in 2014, en eerste prijs voor landschapsrozen in Lyon 2015.
Marc's Jubilee
Deze trosroos telt een twaalftal mandarijnoranje middelgrote bloemen per tros die zeer gevuld zijn zoals de oude rozen en die een aangename fruitige geur hebben. De plant heeft een stevig glanzend groen blad en een rechtopgaande groei. Hoogte 120 cm.
Milhem Pemberton
De trosroos ‚Milhem Pemberton‘ vertelt ons het verhaal van twee mensen die verbonden werden met elkaar door de Eerste Wereldoorlog, de Franse landbouwer Louis Milhem en de Canadese piloot Kapitein Frederick Despard Pemberton . Deze roos staat symbool voor daden van waardigheid en weerstand. Ze bloeit uitbundig van juni tot oktober met komvormige helderrode bloemen die verkleuren naar een licht karmijnroze en hun meeldraden tonen. De bloemen hebben een uitgesproken geur van kruiden en bloemen. Hun blad is donker glanzend groen.
Prins Alexander van België
De nieuwe roos ‘Prins Alexandre ’ vormt een lage struik met grote bloemen,in de beginfase klassiek gevormd en nadien komvormig openend als een pioen.
De bloemen zijn wit met een nuance van roze abrikoos in het centrum en hebben een sterke geur van mirre en rijpe peren.
Deze roos herbloeit uitbundig tussen juni en oktober. Opmerkelijk is het donkergroene harde glanzende blad. De takken hebben weinig tot geen stekels. Hoogte 60-80 cm.
De roos 'Prins Alexander' werd tijdens de plantendagen in La Feuillerie te Celles gedoopt door Prinses Léa.
Stéphanie d'Ursel
Wie eenmaal de grote bijna enkele bloemen in zacht abrikoos naar witte tinten heeft gezien wil deze roos onmiddellijk voor zijn tuin. De elegante klassieke bloemknoppen en de pas geopende bloemen zijn zacht abrikoos geel en verkleuren van crème geel naar wit. De meeldraden hebben de aangename geur van meiklokjes met een vleugje citroen en trekken bijen aan. De bloemen zijn bestendig tegen regen. Ze bloeien uitbundig tussen juni en oktober. Het is tevens een uitstekende snijroos. Hoogte 120 cm.