Presentatie
Boomkwekerij Louis Lens Fotoboek
De 'Boomkwekerijen Louis Lens',firma met een lange traditie werd opgericht in 1870. In de aanvangsfase was het een algemene boomkwekerij, maar spoedig nam de rozenteelt de overhand. Drie generaties lang werd de kwekerij bestuurd door de familie Lens en bevond zich in Onze-Lieve-Vrouw-Waver (bij Mechelen). In 1992 werd ze overgenomen door Rudy en Ann Velle-Boudolf en verhuisde naar Oudenburg (tussen Brugge en Oostende).

Het assortiment rozen omvat meer dan 800 verschillende soorten; van elegante oude struikrozen tot klimrozen, liaanrozen, bodembedekkende rozen, moschatahybriden, David Austin rozen, botanische rozen, theehybriden en trosrozen, stamrozen,... Kortom, de meest waardevolle tuinrozen.
Op de rozenkwekerijen vindt U een tuin van meer dan 2000 m2 en tal van rozenborders. In het voorjaar (april) staat de orangerie prachtig in bloei met een aantal zeldzame liaan- en klimrozen. Een containerveld met rozen in pot geeft u de gelegenheid om tijdens de zomermaanden uit een ruim assortiment te kiezen en ze daarna in uw tuin te planten. Vanaf half november tot half april kunnen rozen met blote wortel afgehaald of geleverd worden.

Een belangrijke activiteit is het zoeken naar nieuwe rozenvariėteiten. Daarbij gaat de aandacht de laatste jaren voornamelijk naar moschatahybriden, een groep herbloeiende gezonde heesterrozen met een natuurlijk karakter, zoals
Poppy Rose ®, Beauregard ®, Miss Fine ®, Guirlande Rose ®, Wilderode, Snow Star ®, Dinky ®, Jean Stephenne ®, Laurent Nicolas, Pink Magic, ...
Uw garantie van herkomst en soortechtheid is ons label:
Lens Roses ®.

Tijdens de lente en herfst kunt U ons ontmoeten op volgende plantendagen: Beervelde, Beez, Bingerden, Celles, Hex, Kalmthout, Lasne. Op onze agenda plannen we jaarlijks snoeicursussen (maart) en geleide wandelingen tussen de bloeiende rozen (juni).


We hopen dat u ervan geniet om in deze website te grasduinen en we zien er naar uit om u te mogen verwelkomen.

Rudy en Ann Velle-Boudolf